Marcel Ciolacu (Foto: G4Media)

Consiliul Naţional al PSD a votat, miercuri, varianta rotaţiei premierilor în guvernarea cu PNL şi UDMR, premierul PSD fiind Marcel Ciolacu, a anunțat prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Acesta a subliniat că mandatul primut din partea partidului pentru negocieri este acela ca social democrații să dea primul premier al „rotativei”, condiderat că este de la sine înțeles această cerință, venită ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare din decembrie 2020, când PSD a obținut cel mai mare număr de mandate parlamentare.

„Consiliul Politic Naţional a decis în unanimitate să îl susţină pe preşedintele PSD Marcel Ciolacu pentru poziţia de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate, din partea românilor, la alegerile parlamentare din 2020. De asemenea, PSD deja a decis că azi, prin votul din CPN, tot în unanimitate, să acceptăm acest sistem de rotaţie la şefia Guvernului. Sunt cele două voturi care au fost date în unanimitate şi care au constituit agenda CPN de astăzi”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu.

După ce liberalii au votat marți, ca PNL să fie partidul care va da primul premier al „rotativei”, Sorin Grindeanu, vizibil deranjat de întrebarea cu privire la un astfel de demers din partea social democraților a răspus retoric că este de la sine înțeles că PSD va deschide calea acestui sistem de rotație al șefiei de la Palatul Victoria. „Doar nu credeţi că am dat vot azi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an şi jumătate. Noi nu avem nevoie de încurajări şi terapii de grup în interiorul CPN. Nu suntem Alcoolici Anonimi. A da primul premier nu e poziţia noastră, e poziţia dată de români, prin votul de la alegerile parlamentare de anul trecut”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Totodată acesta susține că mandatul cu care PSD va merge la negocieri este unul foarte clar, ca premier să fie, potrivit anunțului făcut astăzi, în persoana lui Marcel Ciolacu, dar mai ales, de a fi primii.  Mai mult, Grindeanu a subliniat că nu poate să dea un verdict cu privire la o posibilă anulare a negocierilor cu PNL, pe care aceștia din urmă ar lua-o în calcul dacă PSD nu va accepta formarea unui guvern în jurul unui premier liberal. „În acest moment noi avem un mandat dat de CPN, în care să avem primul premier, adică pe Marcel Ciolacu. Dacă în urma negocierilor (n.r – cu PNL) iese altceva, noi nu avem mandat, dar venim în fața partidului și supunem atenției negocierea care ar rezulta în urma acestor întâlniri”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Altfel, astăzi, de la ora 16.00 este programată o nouă întâlnire dintre PNL și PSD pentru continuarea negocierilor privind formarea unui nou guvern.

Cîțu: „Sunt sigur că vom avea o propunere comună de premier”

Articolul precedentUn primar a chemat oameni de acasă pentru a îngropa morții de COVID-19
Articolul următorUSR: „Noua alianţă se grăbeşte să respingă proiectul împotriva mafiei pădurilor”