Florin Cîțu ( Facebook)
Sursa foto: Facebook

Premierul interimar Florin Cîțu e de părere că partidul pe care îl conduce a „flexibilizat” negocierile cu social-democrații pentru formarea unui nou guvern. Mai mult, liderul Partidului Național Liberal (PNL) a adăugat că prima propunere de premier trebuie să vină din partea liberalilor. Cu toate acestea însă, Marcel Ciolacu îl contrazice și a spus că nu va susține o nominalizare a președintelui PNL pentru funcția de premier.

 „PNL este cel care vine în fiecare zi cu încă o flexibilizare. Suntem singurii care încercăm să deblocăm aceste negocieri”, a declarat Cîţu miercuri, la sediul partidului, relatează Adevărul.ro.

Florin Cîțu: „Mi se pare că ne ducem într-o direcţie greşită”

În ședința Biroului Executiv de marți seara, liberalii au votat premierul PNL, dar fără să spună un nume. Reacția social-democraților nu a întârziat să apară, iar Marcel Ciolacu a spus clar că PSD a avut cel mai mare număr de aleşi trimişi în Parlament și e îndreptățit să vină cu propunerea de prim-ministru.

Florin Cîțu a declarat că discuțiile nu trebuie să se rezume la o persoană. „Mi se pare că ne ducem într-o direcţie greşită. Noi am flexibilizat acest mandat la început, am avut o altă propunere de premier. Vom vedea care este decizia finală. BEx a decis ca PNL să fie de acord cu un sistem al premierilor prin rotaţie, cu primul premier de la PNL.Altceva nu s-a decis”, a mai precizat acesta.

Liderul PNL a mai precizat că există mai mulți liberali ce ar fi de acord ca premierul să vină din PSD. Mai mult, demnitarul a dat asigurări că programul de guvernare este finalizat, discuțiile urmând să se concentreze pe propunerea de premier.

PSD nu renunță la funcția de premier

Marcel Ciolacu i-a transmis lui Cîțu că numirea sa în funcția de premier nu este posibilă, în special după ce a fost dat jos printr-o moțiune de cenzură. UDMR așteaptă ca cele două partide să găsească un numitor comun și să rezolve această criză politică în care țara noastră se află de mai bine de două luni. Kelemen Hunor a îndemnat pe ambii lideri să renunțe la orgolii și să facă compromisurile necesare pentru învestirea unui nou Executiv.

PNL a votat „rotativa”, iar primul premier să fie liberal

Articolul precedentDan Șova a fost condamnat la 4 ani de închisoare
Articolul următorUn primar a chemat oameni de acasă pentru a îngropa morții de COVID-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.