Sursa foto: The Moscow News

Ion Lungu, primarul orașului Suceava, a ajuns să ceară ajutorul cetățenilor pentru a îngropa morții de COVID-19. Edilul a îndemnat oamenii să se vaccineze pentru a nu ajunge la secția de terapie intensivă. Chiar dacă rata de incidență a scăzut la 1,59 la mia de locuitori, mortalitatea este crescută.

Mai mult, primarul e de părere că respectarea regulilor sanitare de protecție reprezintă singura șansă ca mortalitatea în rândul populației ar putea să scadă. De asemenea, elevii ar reveni la școală dacă cadrele didactice vor apela să se imunizeze împotriva noului coronavirus.

Ion Lungu: „Am adus oameni de acasă să putem săpa gropi pentru toată lumea”

Primarul Sucevei a precizat că a apelat la oamenii din comunitate pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

„I-am mobilizat să putem săpa gropi pentru toată lumea, să-i înmormântăm, erau familii disperate. (…) Este un indicator care nu poate fi comentat şi interpretat. Încă se moare în Suceava, se moare în judeţul Suceava, se moare în ţară”, a spus Lungu, relatează g4media.ro

Edilul așteaptă din partea oamenilor să se imunizeze și să se informeze din surse oficiale cu privire la beneficiile vaccinării. Totodată, el a făcut un nou apel la cadrele didactice pentru ca și școala să-și deschidă porțile, iar elevii să facă ore în format fizic. „Văd că se pune în discuţie şi vaccinarea copiilor între 5 şi 12 ani, să avem pretenţii să vaccinăm copiii şi profesorii să nu fie vaccinaţi”, a mai spus Lungu.

Reamintim că județul Suceava a fost primul județ care a intrat în scenariul verde.

Astăzi, 17 noiembrie, numărul total de cazuri de COVID de la începutul pandemiei a ajuns în România la 1.752.103 infectări. Din nefericire, peste 54 de mii de persoane și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu noul coronavirus. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3.535 de cazuri noi și 350 de decese. La secția de terapie intensivă sunt internați 1.655 de pacienți, dintre care 15 sunt copii.

Valul patru al pandemiei a lovit puternic țara noastră, motiv pentru care autoritățile au introdus restricții mai dure pentru preveni răspândirea COVID-19.

OMS: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 la nivel mondial

Articolul precedentCîțu: „Sunt sigur că vom avea o propunere comună de premier”
Articolul următorMarcel Ciolacu, primul premier al „rotativei” PNL-PSD
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.