Sursa foto: Digi24

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) susțin că varianta Delta este mai prezentă decât oricare altă tulpină a COVID-19, mai exact 99% din cazuri la nivel mondial.

Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru noul coronavirus, a precizat că  cele aproape 1 milion de cazuri la nivel global identificate în 60 de zile au provenit de la tulpina Delta. Van Kerkhove a susținut că în ultima săptămână, în Europa s-au înregistrat peste 60% din totalul cazurilor de COVID-19 identificate la nivel global.

Europa a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a adăugat aceasta, relatează CNBC.

Mai mult, directorul tehnic al OMS a amintit că numărul cazurilor de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutive. Ea susține că pandemia „se îndreaptă într-o direcție greșită” din cauza nerespectării restricțiilor impuse de către guvernele statelor.

Mai mult, conform datelor OMS, în Europa au avut loc mai mult de jumătate din cele aproape 50.000 de decese provocate în lume de Covid-19 în ultima săptămână.

Problema vaccinării la nivel mondial

Chiar dacă la nivel mondial s-au distribuit peste 7 miliarde de doze de vaccin în 184 de țări, pandemia încă face ravagii în mai multe zone din lume.

La nivel global, cea mai recentă rată de vaccinare este de 35.211.488 de doze pe zi, care include 12.464.462 de persoane care primesc prima doză. În acest ritm, vor mai dura încă 4 luni până când 75% din populație va primi cel puțin o doză, relatează bloomberg.com.

Cu toate acestea însă, mai bine de 50 de țări din întreaga lume nu au reușit să vaccineze 10% din populație. Multe sunt națiuni ce se confruntă cu probleme legate de aprovizionarea cu vaccinuri. De asemenea, sarcina de a vaccina populația din țările măcinate de război și tulburări civile, cum ar fi Yemen, Siria, Irak, Afganistan, este aproape imposibilă.

În țara noastră, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat aproape 100 de mii de oameni. De la debutul campaniei de vaccinare și până acum, peste 7,5 milioane de români au primit prima doză.

OMS critică țările unde este administrată doza booster

Articolul precedentCinci persoane reținute în dosarul vaccinărilor fictive anchetate de DNA Oradea
Articolul următorRafila: “Românii trebuie să fie pregătiţi pentru Valul 5”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.