Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Alexandru Rafila este de părere că România nu trebuie să ignore un posibil val 5 al pandemiei, indiferent dacă, în momentul de faţă, cazurile de infectări sunt în scădere.

Mai mult, deputatul PSD susţine că este absolut tulburat de faptul că acum, când infecţiile scad, nu e nimeni afectat că în România se înregistrează 500 de decese pe zi.

Valul 4 ar trebui să fie un exemplu din care românii să reţină că implicarea fiecăruia contează

Rafila insistă şi pe solidaritate, explicând că pandemia poate fi ţinută sub control doar prin colaborare. Astfel, românii nu ar trebui să aştepte rezolvarea de la un singur om sau de la o singură instituţie.

Făcând referire la implementarea Certificatului verde, deputatul PSD susţine că orice decizie luată trebuie să se aplice tuturor, indiferent de funcţie sau titulatură, dând ca exemplu atât prelaţii, cât şi profesorii sau parlamentarii.

A pornit de la personalul medical și s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoaștem proiectul inițial. Probabil că până la sfârșitul lunii ar putea să treacă acest proiect prin procedura parlamentară”, a declarat Alexandru Rafila.

Valul 5 nu trebuie ignorat, indiferent dacă, în următoarele săptămâni problema de sănătate publică va reveni în limite normale

Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo lună, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE”, a adăugat Rafila.

Mai mult, medicul a insistat şi pe o coordonare a României cu alte state, ţinând cont de faptul că ţara noastră continuă să înregistreze un numări îngrijorător de decese din cauza infecţiei cu coronavirus.

Trebuie să facem toți un efort. Trebuie să trecem într-o faza de solidaritate atunci când sesizăm o creștere a numărului de cazuri”, a conclus Rafila.

Franța a intrat în Valul 5 al pandemiei de COVID

În data de 11 noiembrie, ministrul Sănătății francez preciza că Franța se confruntă cu o explozie a cazurilor de Covid.

Într-un interviu acordat televiziunii TF1, ministrul a confirmat că țara sa se află acum la începutul celui de-al cincilea val al pandemiei. În plus, acesta arăta că Valul 5 a lovit “multe alte țări vecine”.

Articolul precedentOMS: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 la nivel mondial
Articolul următorCiolacu: “Cîțu nu poate să fie premier!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time