Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro
Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Continuă divergenţele pe scena politică în ceea ce priveşte desemnarea unui premier, iar negocierile dintre social-democraţi şi liberali prelungesc criza politică din România.

Marcel Ciolacu a explicat că social-democrații vor veni cu propunere de premier și vor solicita ca, în mecanismul rotației, PSD să aibă prima tragere la această funcție.

Mai mult, liderul PSD a venit cu un atac dur la adresa lui Florin Cîțu, transmiţându-i că nu poate să fie numit în funcţie, din moment ce a fost demis prin moțiune de cenzură.

Cu toate acestea, a adus asigurări în ceea ce priveşte o finalizare a programului de guvernare. Ciolacu a declarat că, mai mult ca sigur, o soluţie va fi găsită în cursul zilei de azi, 17 noiembrie.

Ciolacu: “PSD va avea un premier desemnat”

O să-mi iau o anumită marjă de negociere de la colegii mei. Categoric PSD va avea un premier desemnat.
Logic, din moment ce PSD a câștigat alegerile, este normal ca PSD să ceară premierul la prima rotație. De aici pleacă negocierile. Cred că cel mai important este să nu iasă nimeni păcălit. Este normal să există poziții contradictorii, de aceea se și numesc negocieri. Eu sper ca astăzi să finalizăm aceste negocieri
”, a spus liderul partidului social-democrat.

Concluzionând, Marcel Ciolacu a afirmat că un premier PSD ar aduce normalitate pe scena politică, iar Florin Cîțu trebuie să înţeleagă înfrângerea şi faptul că nu poate fi renumit prim-ministru, după ce a fost demis prin moțiune de cenzură.

PSD va decide pe cine desemnează, astăzi, în Consiliul Politic Naţional

Ieri, 16 noiembrie, liberalii au aprobat conducerea rotativă a guvernului și decizia ca PNL să dea primul premier.

În acelaşi context, Cîțu a afirmat că viitoarea coaliție trebuie să meargă la Cotroceni cu un singur nume de prim-ministru.

Acesta a ţinut să sublinieze că social-democraţii nu sunt îndreptățiți să pună o condiție pe numele premierului în următoarele negocieri.

Articolul precedentRafila: “Românii trebuie să fie pregătiţi pentru Valul 5”
Articolul următorAugustin Zegrean consideră că liberalii „trăiesc în altă lume”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time