Sursa foto: Impact.ro

Fostul ministru al Transporturilor din Guvernul Ponta, Dan Șova, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru corupție, în dosarul CET Govora. Șova a mai fost condamnat în iunie 2018 în același dosar la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat după șase luni. Curtea Constituțională a constatat nelegalitatea constituirii completurilor de cinci judecători de la Instanța supremă.

La rejudecarea dosarului de către Curtea de Apel București, fostul ministru a primit o pedeapsă mai mare, mai exact 4 ani cu executare. Decizia nu este încă una definitivă.

Închisoare pentru fapte de corupție

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Dan Șova ar fi primit 100 de mii de euro în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora la acea vreme, relatează Digi24. Astfel , în perioada octombrie 2011 – iulie 2014, Bălan ar fi asigurat încheierea  contractelor de tip abonament lunar de asistență juridică pentru o anumită societate de avocatură. Reamintim că valoarea unui contract se ridica la aproape 10 mii de euro pe lună.

Mai mult decât atât, Mihai Bălar ar fi obținut foloase necuvenite de 1,3 milioane de lei și ar fi produs un prejudiciu în dauna CET Govora de aceeași sumă. De asemenea, DNA a precizat că societatea de avocați a emis lunar facturi către CET Govora, senatorul încasând suma totală de 60 de mii de euro.

Pe lângă această sumă de bani, procurorii au mai precizat că Dan Șova ar fi încasat în cea de-a doua perioadă contractuală un comision de 40 de mii de euro. Fostul senator, cu o parte din banii încasați, a încercat să plătească o datorie provenită din cumpărarea unui imobil din București.

Dan Șova a fost senator de Olt în legislatura 2008-2012 din partea Partidului Social Democrat. În primul guvern Ponta, el a ocupat funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul în perioada august 2012-decembrie 2012.

În al doilea guvern Ponta, Șova a fost numit ministru pentru proiecte de infrastructură, urmând ca în 2014 să obțină funcția de ministru al transporturilor.

Dan Şova ar putea scăpa de obsesia săpunului căzut la duş

Articolul precedentRomânia luptă cu deşeurile, dar luptă “din pix”
Articolul următorCîțu: „Sunt sigur că vom avea o propunere comună de premier”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.