Sursa foto: RomaniaTV

Șeful statului s-a obișnuit să nu respecte regulile pe timp de pandemie, iar polițiștii să evite cu „delicatețe” o posibilă sancționare a președintelui. Conform Turnul Sfatului, Iohannis nu a fost amendat după ce acesta s-a plimbat prin centrul Sibiului fără a purta masca de protecție.

Polițiștii sibieni susțin că în urma hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care impunea din 10 octombrie obligativitatea măștii exista și o derogare. Altfel spus, persoanele care desfășoară activități în spațiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc sunt  scutite de purtarea măștii.

Iohannis și soția sa, iertați de oamenii legii

Astfel, președintele Iohannis împreună cu soția lui au fost iertați de polițiștii sibieni pentru nepurtarea măștii. Reamintim că pe 10 octombrie, președintele României a fost în vizită la Biserica Evanghelică din Piața Huet.

Jurnaliștii l-au surprins pe șeful statului fără masca de protecție pe față. Mai mult, la fața locului au fost prezenți mai mulți protestatari care l-au huiduit pe Iohannis. El a fost criticat pentru alianța pe care liberalii au făcut-o cu social-democrații.

De asemenea, o femeie i-a strigat „Jó napot kívánok, PSD!”. Celebra frază pe care președintele României a spus-o într-o declarație de presă în aprilie 2020. Iohannis nu s-a oprit să vorbească cu protestatarii și nici nu a făcut nici un fel de declarații. Totodată, un bărbat a afișat mesajul „La biserică…degeaba”. În momentul în care președintele României a intrat în biserică.

Mai mult decât atât, președintele Iohannis a fost iertat de amendă și pentru lipsa purtării măștii de protecție de la Congresu Partidului Național Liberal (PNL). Congresul a fost organizat pe 25 septembrie 2021. Polițiștii au precizat că legea a fost încălcată, dar nu a fost nici un om al legii să-l vadă că nu purta masca de protecție.

Încrederea poporului român în Iohannis a scăzut dramatic. În special după ce a acceptat ca PSD să intre la guvernare. Conform unui sondaj Avangarde, în septembrie, Iohannis era creditat cu 28% încredere. La doar un an după ce a obținut al doilea mandat, șeful statului a ajuns la o încredere de 17%.

Iohannis, de Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi: “Suntem cu toții diferiți, dar egali”

Articolul precedentCiolacu, aprostrofare în plen pentru „anti-vaccinista” Diana Șoșoacă
Articolul următorCând ”sfâșiați de urs” înseamnă, de fapt, ”zgâriați de sârmă ghimpată”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.