Sursă foto: www.digi24.ro
Sursă foto: www.digi24.ro

Sâmbătă, peste tot apărea, știrea că doi turiști au fost sfâșiați de urs.

Mai mult de atât, Ambulanța Prahova anunța că turiștii au plăgi de mușcături de urs.

Ulterios, s-au limpezit apele. Nu, cei doi turiști nu au fost atacați de urs. Ursoaica era cu puii în zona Castelului Peleș. Niște oameni au aruncat cu petarde. Ursoaica s-a speriat și a încercat să se retragă. Turiștii ucrainieni s-a speriat și ei și-au sărit un gard. De sârmă ghimpată. Care le-a cauzat presupusele mușcături de urs.

Confuzia a fost întreținută și de faptul că nici turiștii, nici echipajul SMURD nu știu foarte bine limba engleză.

La fața locului a fost mobilizată o ambulanță SMURD care a acționat pentru acordarea primului ajutor celor doi turiști. Menționăm că echipajul nu este cunoscător de limba engleză și nu a reușit să comunice cu cei doi, astfel încât nu au fost obținute informații suplimentare despre incident”, menționează ISU Prahova.

La ce ai avea nevoie ca ambulanțierul să știe engleză, în Sinaia? Doar nu e zonă turistică plină de turiști străini. Dar nu ăsta este subiectul principal.

Titlurile de genul ”sfâșiați de urs” nu fac decât să dea apă la moară celor care de-abia așteaptă liber la vânătoare

Să fim serioși, nu toată lumea citește întreaga știre. Mai mult, în condițiile în care aceasta este eronată, puțini își fac timp să caute update-uri. Sau să verifice informația.

Ziarele nu-și updatează, de fiecare dată, titlurile. În continuare veți găsi titlul inițial. Eventual, nici măcar o erată, în corpul știrii.

Normal că se panichează lumea. Normal că vânătorii își freacă, bucuroși, palmele. Poate-poate se dă mai liber la vânătoare de urși.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, insistă în continuare pe faptul că urșii sunt un pericol groaznic pentru oameni. Să ia măsuri gen împăduriri, oprit defrișări ilegale, garduri electrice sau mâncare pentru urși asigurată de pădurari, nici vorbă!

Ursoaica, când îşi apără puiul, omoară orice îi iese în cale. Dacă aceşti oameni din Ucraina nu ar fi avut şansa să sară gardul, probabil acuma am fi vorbit despre deces. […]În orice minut, în orice secundă, prezenţa acestor animale sălbatice în localităţi, se poate transforma într-un pericol iminent”, spune Tánczos Barna.

Omul îi distruge habitatul și-l hărțuiește, ursul trebuie să sufere

Nu s-a mai auzit nimic de barbarii care au măcelărit un pui de urs.

Pădurile se taie, în continuare, ca-n codru. Iar cei care vor să filmeze pentru a strânge dovezi, sunt bătuți cu sălbăticie.

Dacă turiștii nu ar fi sărit gardul, probabil ar fi fost morți, spune Tánczos Barna. Dar nici un cuvânt despre cei care aruncau cu petarde. Petarde care, din câte știm, nu sunt tocmai legale. Petarde care pot provoca incendii. Mai ales că vorbim despre pădure.

Despre cei care hăituiesc ursul, niciun cuvânt. Despre măsuri asupra oamenilor care fac, cu bună-știință rău. Ca de fiecare dată, ursul e vinovat. Și, eventual, am putea să mai scăpăm de ei, că și-așa îs prea mulți. Mai ales după ce gardul a sfâșiat turiștii, nu ursul.

Articolul precedentPolițiștii din Sibiu nu îl amendează pe Iohannis pentru lipsa măștii
Articolul următorSorin Cîmpeanu, despre testarea elevilor acasă: „Nu vor fi multe situații cu părinți iresponsabili”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.