Raluca Turcan vrea să rămână la „Muncă”

„Niciodată nu am vândut blana ursului din pădure”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a infirmat informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la posibila sa „mutare” la șefia Camerei Deputaților, în cazul în care Orban ar pierde alegerile și și-ar da demisia din această funcție. Potrivit propriilor declarații, Raluca Turcan este un ministru „full-option”, care vrea să își ducă la bun sfârșit mandatul pe care îl are în acest moment.

„Mă cunoaşteţi de foarte mult timp şi ştiţi că niciodată nu am vândut blana ursului din pădure şi sunt un om care, dacă intră într-un proiect, intră full-option. Iar eu sunt full-option în proiectul de ministru al Muncii”, a spus Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă.

Cum la prezentarea moțiunii pentru alegerile interne, Raluca Turcan a lipsit de la „poza de grup” a premierului Cîțu s-a speculat faptul că aceasta ar fi pe lista miniștrilor remaniabili.

„În general nu am temeri. Teamă în privinţa mandatului de ministru al Muncii, cu atât mai puţin, pentru că proiectele de la minister vorbesc despre eficienţa mandatului meu şi susţinerea proiectelor pe care le am de asemenea este confirmată atât în documentele oficiale ale noastre ca Guvern, cât şi în documentul politic al moţiunii pe care premierul Florin Cîţu. Dacă citiţi textul moţiunii, veţi vedea că o piatră de bază în reformele de care avem nevoie şi pe care ni le asumăm o reprezintă proiectele demarate deja la ministerul Muncii”, a susţinut Turcan.

De altfel activitatea actualului ministru al Muncii este criticată atât de colegii de partid (din tabăra pro Orban), cât și de cei din coalite, dar și de fostul ministru social democrat, Marius Budăi.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. „Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat Orban la începutul lunii, adăugând că este „o chestiune de legitimitate democratică”.

Bătaie mare pe șefia Camerei Deputaților, după ce Orban a anunțat că va renunța la funcție dacă pierde alegerile interne

Articolul precedentExclusiv. Dan Barna și Cătălin Drulă se află pe șantierul Podului suspendat peste Dunăre
Articolul următor„Primarii nu au solicitări ca PSD să intre orişicum la guvernare”