Facebook: Florin Cîțu
Facebook: Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu nu pare să ia în calcul o posibilă demisie din vârful guvernului, în cazul în care ar pierde alegerile din 25 septembrie. De altfel, actualul lider al liberalilor s-a arătat deschis în această privință și a precizat că este „o chestiune de onoare”, pe care dacă va fi nevoit o va face.

„Eu sunt în cursă pentru funcția de președinte al PNL, celălalt obiectiv al meu este să avem o guvernare cât mai bună”, a declarat premierul Cîțu înaintea ședinței Biroului Permanent al PNL.

Răspunsul premierului Florin Cîțu a venit ca urmare a afirmației făcute de actualul lider al liberalilor, Ludovic Orban, care la Digi 24 a precizat că îți va da demisia dacă va pierde alegerile din 25 septembrie.

„Eu dacă pierd alegerile, eu îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Este o chestiune de legitate democratică”, a spus Ludovic Orban.

Cîțu, fără susținerea partidului

Cât privește candidatura lui Florin Cîțu pentru șefia partidului, Orban a făcut câteva precizări în sensul în care acestea vor fi pierdute de Cîțu.  „Dacă un premier care candidează la funcția de președinte al PNL pierde competiția, atunci ce autoritate și ce legitimitate mai are să exercite funcția respectivă, în condițiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine-l mai ascultă?”, a mai spus liderul liberal. Acesta a ținut să sublinieze faptul că „un om ca să poată să exercite o funcție de o asemenea importanță în stat trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate. Păi, tu, dacă pierzi în interiorul propriului tău partid, care te-a susținut pe poziția de prim-ministru… ”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderii coaliției se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară anunțată de Cîțu

Articolul precedentLiderii coaliției se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară anunțată de Cîțu
Articolul următorMoise Guran: ”Copiii noștri vor spune despre noi că am fost o generație de tâmpiți”