Liderii coaliției se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară anunțată de Cîțu

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu anunța rectificarea bugetară. Printre altele, Ministerul Transporturilor se trezea în postura în care să îi fie tăiate fonduri, fapt care ducea la nemulțumirea USR PLUS. Astăzi, liderii coaliției speră că vor reuși să se pună de acord, astfel încât toată lumea să fie fericită

Foto: gov.ro

Liderii coaliției de guvernare au în plan o ședință astăzi la ora 15:00. Potrivit informațiilor, discuțiile de la această ședință se vor învârti în jurul rectificării bugetare, anunțată de premierul Cîțu, în cursul săptămânii trecute. USR PLUS și-a manifestat, încă de atunci, nemulțumirea cu privire la modul în care au fost împărțiți banii între ministere, acuzându-l pe Florin Cîțu că ar fi lăsat ministere importante fără o parte dintre banii necesari. Un astfel de exemplu este și Ministerul Transporturilor, condus de Cătălin Drulă (USR PLUS).

Liderii coaliției speră că vor ajunge, totuși, la o înțelegere

Premierul Cîțu a spus că rectificarea bugetară „nu ar fi bătută în cuie” și că există posibilitatea ca, ulterior, după ce vor fi expuse toate aspectele, să existe modificări. „Încă ne uităm la cifre şi vedem care sunt propunerile, dar în continuare rectificarea trebuie să ţină cont de o constrângere pe care o avem, de a ţine deficitul sub 7,16% din PIB.  Sper cât mai curând. Cu siguranţă vor fi modificări faţă de forma iniţială, dar nu vom depăşi deficitul bugetar de la începutul anului şi va fi mai mic. Pentru mine este important ca rectificarea bugetară să meargă în direcţia susţinerii programului de guvernare, în susţinerea investiţiilor şi a susţinerii creşterii economice, care anul acesta va fi una foarte bună”, a explicat premierul, înaintea participării la şedinţa BEX al PNL.

Cu toate astea, premierul a menționat, de asemenea, că niciunul dintre ministere nu ar fi ajuns să aibă o execuție de 100%, sugerând că acesta este motivul pentru care ar fi gândit rectificarea bugetară în acest fel. „Eu pot să vă spun doar că niciun minister nu are 100% execuţie bugetară. Sunt bani în această rectificare pentru a implementa programul de guvernare al acestei coaliţii. Sunt bani în această rectificare pentru a ne asigura că investiţiile continuă, pentru a ne asigura că menţinem acest ritm de creştere economică şi de creştere a productivităţii”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

Citește și: Ludovic Orban observă că, la 3 ani de la violențele din Piața Victoriei, nimeni nu a fost pedepsit

Articolul precedentLudovic Orban observă că, la 3 ani de la violențele din Piața Victoriei, nimeni nu a fost pedepsit
Articolul următorCîțu i-a răspuns lui Orban legat de posibila demisie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.