Ludovic Orban observă că, la 3 ani de la violențele din Piața Victoriei, nimeni nu a fost pedepsit

„Nu pot uita nici faptul că unii au plătit cu viața pentru curajul de a protesta și de a contesta acțiunile puterii politice, cum a fost cazul colegului nostru Ilie Gâzea”, a subliniat președintele PNL

Foto: Facebook Ludovic Orban

Președintele PNL, Ludovic Orban, a remarcat, ca oricare alt român, de altfel, că la 3 ani de la sumbrele evenimente din data de 10 august 2018, nimeni nu a fost pedepsit, dosarul fiind tergiversat și aproape băgat sub preș sau într-un sertar mai întunecat.

Ludovic Orban: „Au trecut 3 ani de la represiunea din 10 August și încă nimeni nu a fost pedepsit pentru agresiunile împotriva celor care au manifestat pașnic”

Ludovic Orban a mai spus că nu poate accepta faptul că oameni care au ieșit în stradă pentru a apăra democrația și statul de drept au ajuns batjocura „unui regim retrograd și toxic condus de PSD”. „Nu pot uita nici faptul că unii au plătit cu viața pentru curajul de a protesta și de a contesta acțiunile puterii politice, cum a fost cazul colegului nostru Ilie Gâzea”, a mai spus Orban.

Mai mult, liderul PNL remarcă faptul că dosarul 10 August, la fel ca cel al Revoluției sau al Mineriadei, demonstrează un singur lucru: că justiția română nu este capabilă să dea soluții astfel încât să se facă dreptate pentru cei bătuți sau chiar omorâți la oricare dintre cele trei evenimente menționate anterior.

„Dacă suntem cinstiți cu noi, nu putem să nu realizăm faptul că încrederea în sistemul judiciar nu va putea fi recuperată pe deplin până când astfel de cazuri, care au fost în văzul nostru, al tuturor, nu-și vor găsi vinovații. Pentru acest lucru este nevoie de voință reală, iar noi, la momentul preluării guvernării am făcut ce a ținut de noi pentru a facilita ancheta prin desecretizarea raportului privind evenimentele din 10 August”, a mai spus Ludovic Orban.

În data de 10 august 2018, Piața Victoriei a fost inundată de protestatari pașnici care au manifestat împotriva legilor justiției, printre altele. Acea zi a rămas în istorie ca una dintre cele „negre”, în urma violenței manifestate de jandarmii prezenți la prostest, în acea zi.

Citește și: Protest în București, la 3 ani de la „jandarmeriada” din Piața Victoriei

Articolul precedentStelian Ion susține că nu va accepta niciun compromis pentru a rămâne în funcție
Articolul următorLiderii coaliției se vor întâlni astăzi pentru a discuta despre rectificarea bugetară anunțată de Cîțu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.