Stelian Ion susține că nu va accepta niciun compromis pentru a rămâne în funcție

Ministrul Justiției se simte, în acest moment, presat. Cu toate astea, potrivit declarațiilor, nu are de gând să-și compromită idealurile - nici măcar de dragul păstrării sale în fruntea ministerului

Stelian Ion (foto Observator)

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat, astăzi, la RFI, că simte o mare presiune asupra sa, în ceea ce privește desființarea SIIJ (Secția pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție). Cu toate astea, ministrul spune că nu „ține cu dinții” de funcție, așadar nu are de gând să facă niciun compromis, atunci când vine vorba despre îndeplinirea obiectivelor propuse, indiferent de consecințele ulterioare.

Stelian Ion: „Aş putea spune că simt presiunea asta, dar avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să am această funcţie, să deţin această funcţie”

Așadar, ministrul USR PLUS al Justiției, Stelian Ion, a insistat că nu are de gând să facă compromisuri doar de dragul de a fi păstrat în funcție. „Deci, sunt foarte relaxat din punctul ăsta de vedere. Oricâte discuţii vor fi pe tema asta, voi face exact ce îmi dictează conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru justiţie. De aceea am intrat şi în politică, de aceea am mers şi pe 10 august alături de diaspora în piaţă, de aceea am ieşit şi la Ordonanţa 13. Am ieşit pentru nişte principii şi sunt foarte ferm în poziţia pe care o am, alături de colegii mei din USR PLUS”, a adăugat Stelian Ion, potrivit sursei citate anterior.

Controversele au început odată cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis, cele de săptămâna trecută. Președintele spunea, la vremea respectivă, că este nemulțumit de unele reforme ale coaliției de guvernare, sugerând că cele adoptate de Ministerul Justiției ar face, de asemenea, obiectul nemulțumirii. „Mai sunt multe lucruri care nu funcţionează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desfiinţată, chit că toată lumea s-a lăudat că aşa va face, dar ministrul Justiţiei nu a găsit încă calea potrivită, legile justiţiei – nici nu există un proiect acceptat în coaliţie şi sunt eu nemulţumit de aceste lucruri şi sunt şi alte şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută. Mai este mult de lucru, dar această formulă eu sunt convins că poate să funcţioneze”, spunea președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Ludovic Orban avea o rețetă proprie de succes pentru a crește interesul pentru vaccinare

Articolul precedentAngajaților Uber din SUA le sunt montate sisteme de supraveghere video în dormitoare
Articolul următorLudovic Orban observă că, la 3 ani de la violențele din Piața Victoriei, nimeni nu a fost pedepsit
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.