Bătaie mare pe șefia Camerei Deputaților, după ce Orban a anunțat că va renunța la funcție dacă pierde alegerile interne

„Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică”, a spus Ludovic Orban. Cine râvnește la șefia Camerei Deputaților?

Foto: PS News

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că are de gând să renunțe la șefia Camerei Deputaților, în cazul în care pierde alegerile interne din PNL, în fața lui Florin Cîțu. „Aici este o chestiune de onoare”, a subliniat acesta.

„Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită. Păi tu, dacă pierzi în interiorul propriului partid care te-a susţinut pentru poziţia de prim-ministru”, a spus Ludovic Orban pentru Digi24.

Cine râvnește la șefia Camerei Deputaților?

Potrivit surselor, șefia Camerei Deputaților este râvnită de mai mulți oameni politici cu „ștaif” ai momentului. Spre exemplu, Raluca Turcan și-ar fi manifestat dorința de a-i lua locul lui Orban, în cazul în care acesta va pierde alegerile interne ale PNL. De partea cealaltă a baricadei este secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, cel care ar vrea, la rândul lui, această poziție.

Mai mult, se aud zvonuri că funcția ar fi vizată și de liderul USR PLUS, Dan Barna. Reamintim că Barna a cerut încă de la primele negocieri această funcție, fiind nevoit să renunțe, în favoarea lui Ludovic Orban.

Citește și: Claudiu Năsui s-a apucat de curățenie în minister: „Din companiile noastre au făcut companiile lor”

Articolul precedentClaudiu Năsui s-a apucat de curățenie în minister: „Din companiile noastre au făcut companiile lor”
Articolul următorSituație ieșită din comun în Sardinia: turiștii fură nisipul de pe plaje
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.