Situație ieșită din comun în Sardinia: turiștii fură nisipul de pe plaje

Nisipul este vândut colecționarilor de nisip sau folosit pentru decorarea acvariilor de acasă

Foto: Pixabay.com

O situația mai puțin obișnuită are loc în Sardinia, Italia. Turiștii care vin pe această insulă par să fi dezvoltat o nouă pasiune: furtul de nisip. Situația a devenit atât de gravă încât autoritățile au început chiar să aplice amenzi tuturor celor prinși că fură nisipul de pe plajele insulei Sardinia. Chiar și așa, aceștia nu par intimidați, astfel că, în fiecare an, regiunea se confruntă cu aceeași problemă, spre disperarea autorităților italiene.

Nisipul din Sardinia, la mare căutare în rândul colecționarilor de nisip

În cazul în care nu știați, mai nou există inclusiv colecționari de nisip, astfel că turiștii ajunși în Sardinia, conștienți și ei de acest lucru, fură nisipul pentru a-l vinde acestora mai departe pe internet, contra unor sume frumoase de bani.

Celebrul nisip ar avea și o altă utilitate: decorarea acvariilor de acasă.

Autoritățile italiene au fost nevoite să aplice amenzi celor prinși că fură nisip de pe plaje, amenzi care nu i-au descurajat, însă.

Spre exemplu, la sfârșitul lunii iunie, un cuplu ar fi fost prins chiar de primar cum își umplea o sticlă cu nisip. Acesta a alertat autoritățile de urgență. „Când au sosit polițiștii, cuplul a negat acest lucru și chiar a încercat să ascundă sticla sub un prosop de plajă”, a spus Andrea Abis, care este primarul orașului Cabras, potrivit The Guardian. Ulterior, acestora li s-a dat o amendă de 1.000 de euro, pe care au ales să o achite pe loc.

Mai mult, conform Digi24, niște turiști americani ar fi fost, la rândul lor, prinși cu portbagajul mașinii plin de nisip.

În momentul de față, există o campanie de conștientizare, destinată turiștilor, care îi avertzează pe aceștia că astfel de practici ar putea duce, în timp, la degradarea plajelor.

Citește și: Sardinia: un incendiu de vegetație a făcut prăpăd

Articolul precedentBătaie mare pe șefia Camerei Deputaților, după ce Orban a anunțat că va renunța la funcție dacă pierde alegerile interne
Articolul următorCîțu continuă să se laude: „Nu știu câte țări din UE au reușit acest lucru”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.