Sardinia: un incendiu de vegetație a făcut prăpăd

Pajiști și păduri, complet distruse de flăcări, în Italia

Foto: Worldakkam.com

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din Sardinia (Italia), după ce un incendiu de vegetaţie a afectat o zonă destul de mare din vestul insulei italiene. Așadar, sute de persoane au fost obligate să ia câteva lucruri de maximă necesitate și să se relocheze, întrucât incendiul le punea viețile în pericol. Locuitori din comuna Cuglieri, dar şi din alte zone, s-au numărat printre persoanele afectate, informează Hotnews.ro.

Locuitorii evacuați din Sardinia s-au reîntors la locuințe, după ce situația s-a ameliorat

În acest weekend, focul a distrus mii de hectare de vegetație, echipajele de intervenție fiind nevoite să lupte cu flăcările două zile la rând. În plus, câteva locuințe au fost, la rândul lor, distruse de incendiul care a pus stăpânire pe Sardinia, scrie presa italiană.

În urma incendiului, agricultura din zonă a suferit pierderi majore. Coldiretti, unul dintre principalele sindicate agricole din Sardinia, a relatat că ceea ce s-a întâmplat weekend-ul trecut în insula italiană poate fi descris drept o „catastrofă”, fiind arse păduri și pajişti. Mai mult, în incendiu au pierit și multe animale domestice.

Riscul de incendiu nu este încă eradicat, avertizează autoritățile italiene. În acest moment, există focare active și în alte regiuni ale Italiei. Temperaturile sunt extrem de ridicate și, potrivit meteorologilor, vor continua să fie așa toată săptămâna.

Citește și: Marea Britanie, lăsată fără forță de muncă, post-Brexit. Tone de legume putrezesc pe câmpuri

Articolul precedentDupă Pfizer, Moderna anunță rezultate reușite ale studiilor la adolescenți
Articolul următorStreinu-Cercel avertizează: „Riscăm să ajungem la 6000 de cazuri, în câteva săptămâni”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.