Foto: Pixabay.com

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19, după Pfizer/ BioNTech, care anunţă rezultate pozitive ale testelor pentru tinerii cu cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, scrie The Guardian.
La fel ca Pfizer, Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Astfel, pe un eșantion de 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani nu au existat cazuri simptomatice de COVID-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin și nici efecte secundare grave, în afară de dureri de braţe şi dureri de cap, oboseală, mialgie şi frisoane după a doua doză.

Potrivit sursei citate, participanții la studiu vor fi monitorizaţi în următoarele 12 luni pentru a fi siguri că nu există efecte pe termen lung.

Suntem optimişti că ARNm-1273 este extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi. Este deosebit de interesant să vezi că vaccinul Moderna anti-COVID-19 poate preveni infecţia cu Sars-CoV-2.

Vom prezenta aceste rezultate FDA SUA şi autorităţilor de reglementare la nivel global la începutul lunii iunie şi vom solicita autorizarea. Ne menţinem angajamentul de a ne ajuta să punem capăt pandemiei COVID-19”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, citat de The Guardian

Lucrurile sunt însă într-o continuă evoluție. După ce compania care produce Pfizer a obținut aprobare pentru vaccinarea tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, a trecut la nivelul următor: „a cerut voie” FDA să administreze vaccinul produs inclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 2 ani și 11 ani. Momentan se efectuează un studiu pe un eșantion considerat reprezentativ, iar Pfizer va publica, în luna august, rezultate.

Articolul precedentAlegeri în PNL Diaspora. Fost secretar de stat liberal: „Cu actualul cuplu Badea-Făgărășian ne vom duce în cap”
Articolul următorSardinia: un incendiu de vegetație a făcut prăpăd