Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, în cursul zilei de astăzi că există studii și teste care demonstrează faptul că vaccinul de la Pfizer/BioNTech este sigur pentru a fi administrat copiilor cu vârste de peste 12 ani și până în 15 ani. Cu toate astea, a mai declarat Voiculescu, o eventuală campanie de vaccinare a copiilor va începe în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul în acest sens.

Vlad Voiculescu și veștile bune

„O veste bună vine de la Pfizer/BioNTech. Avem teste care certifică că vaccinul este atât sigur, cât şi eficient pentru copii între 12 şi 15 ani. Înainte să se treacă la vaccinarea copiilor în România vom aştepta decizia EMA”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Deputata Ana Loredana Predescu susține învățământul dual, ca rezolvare a problemei cauzate de lipsa forței de muncă

Mai mult decât atât, ministrul mai spus că există și din punct de vedere al disponibilității vaccinurilor vești destul de bune: „Premierul a anunţat deja că în luna aprolie vom primi 500.000 de doze pe săptămână. Din luna iunie primim 800.000 de doze pe săptămână. Deci mai mult de 100.000 de vaccinuri pe zi, teoretic, am putea să mergem în acest ritm”, a mai declarat Voiculescu.

Articolul precedentDeputata Ana Loredana Predescu susține învățământul dual, ca rezolvare a problemei cauzate de lipsa forței de muncă
Articolul următorZi plină pentru consilierii Sectorului 5: terenul cerut de Patriarhia Română, refuzat la vot
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.