Deputata Ana Loredana Predescu a declarat, în cursul zilei de astăzi, că susține „importanța învățământului dual în contextul lipsei forței de muncă calificate și a necesității relansării economice”, subliniind importanța unei astfel de reglementări chiar în plenul Camerei Deputaților. Aceasta este de părere că țara noastră are nevoie de meșteri, tehnicieni, însă și de lucrători calificați în mai multe domenii de activitate, care să acopere lipsa actuală. „Învățământul dual este o formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, ce presupune o colaborare între școală – firmă – unitatea administrativă.”, a scris Predescu pe Facebook, la scurt timp după intervenția de la pupitrul Camerei Deputaților.

Ana Loredana Predescu vrea transport gratuit pentru elevi

Potrivit explicațiilor parlamentarului, acest tip de învățământ ar avea scopul de a suplimenta forța de muncă necesară angajatorilor. Mai mult, un astfel de demers s-ar putea face pe baza solicitării din partea firmelor, „fiind completată prin pregătire teoretică în școlile profesionale de stat”. Conform explicațiilor, sistemul național de educație, în forma sa prezentă, ar fi total ineficient și necorelat cu cerințele momentului, venite din partea angajatorilor.

„Se produc pe bandă rulantă generații întregi de șomeri cu diplomă, de absolvenți cu studii liceale și universitare care nu sunt conectați la realitățile economice. Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România trebuie să creeze punți între elevi, școală și agenții economici care asigură instruirea practică, dar fără birocratizare excesivă”, a mai scris Ana Loredana Predescu, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentMarcel Ciolacu are memorie scurtă când vine vorba despre el însuşi
Articolul următorVoiculescu dă detalii despre campania de vaccinare destinată copiilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.