Lui Marcel Ciolacu i-a intrat bine în cap că face parte din Opoziție, aşa că face exact ce ar trebui să facă un opozant: să taxeze orice mişcare, câtuşi de puțin greșită, a celorlalți.

Nimic eronat, am fi tentați să spunem, doar că, în goana după penalizări, își cam pune piedică singur. Dovedește, din când în când, lacune grave de memorie, sperând că restul lumii o să facă la fel.

Îl și vizualizez cum stă pitit, la pândă după greșeli, cu creionelul (chimic) ascuțit, așteptând să mai calce cineva strâmb, ca să-i arate el lui că Marcel vede și veghează. Acest vajnic străjer al poporului român.

Marcel Ciolacu luptând cu Opoziția

Voiculescu a fost surprins, fără mască, în Parlament. Ciolacu își scoate creionelul, și PAC! îl arde pe insurgent!

Marcel uită, în schimb, că anul trecut și-a scos singurel masca, de măcar vreo 2 ori, numai în Parlament, în ședințe. Ei, bine că suntem noi aici, să-i aducem aminte.

Când l-a invitat Cîțu să discute despre buget, Ciolacu s-a făcut că plouă. Adică nu, și-a scos creionelul și l-a taxat acid, învinuindu-l de toaaate găurile din portofelele românilor. Normal c-a uitat că banii pe care se construiește bugetul erau ”moșteniți” de la guvernarea PSD, al cărui președinte este. Detalii, detalii.

Pro și contra proteste

Ciolacu vine și ne spune că protestele din ultimele zile, unde protestatarii au aruncat cu pietre și petarde, au încins hore pe manele, au spart semințe și-au vandalizat ce-au prins în cale, sub privirea miloasă a jandarmilor care doar au dat câteva amenzi anemice, sunt justificate.

A uitat, pesemne, că în ianuarie vorbea tot de proteste. Doar că atunci nu i se păreau justificate. Atunci compara violențele de la Washington cu protestul antiPSD, din august 2018.

Să ne aducem aminte, protestul antiPSD a fost unul pașnic, dar s-a lăsat cu oameni gazați și bătuți degeaba, sub privirea deloc miloasă a jandarmilor.

Bine, dacă tot suntem la capitolul proteste, Ciolacu îi plângea și pe polițiștii care au ieșit în stradă să protesteze și care (tot ei) au aruncat cu fumigene.

De mila civililor gazați în august 2018, nu l-am văzut să-i dea nici măcar un pui de lacrimă.

Da’ atunci era la putere, nu trebuia să asculte revendicările protestatarilor. Acum, din Opoziție, vede și veghează, cu ochi de vultur ager, toate nedreptățile comise de Statul asta mârșav…

Opoziția, din nou

Aștept cu nerăbdare să-și găsească creionelul și să o noteze pe listă și pe Turcan, că a apărut într-o poză, într-un apartament, cu mai multe persoane, fără mască, la un soi de petrecere.

Nu de alta, dar trebuie să-i reamintim că, la sfârșitul lui octombrie 2020, era la Sărata Monteoru, într-un restaurant. Cam în aceeași ipostază ca Turcan, acum.

Chiar puțin mai grav, pentru că Turcan nu încalcă și numărul de persoane care au voie într-o încăpere pe timp de pandemie, pe când el, la o masă, da.

Concluzionând…

Nu știu dacă o face intenționat, dacă chiar uită, dacă are impresia că noi uităm, dar reacțiile lui Marcel Ciolacu sunt cel puțin hazlii. De obicei, arată cu degetul exact lucruri pe care le-a făcut și el, nu cu mult timp în urmă. E mereu de strajă. Taxează orice, numai pe el nu. Și nu-nțelege de ce nu e absolut toată lumea de acord cu el.

Știindu-l religios din fire, i-aș aduce aminte de replica aia cu ”…să arunce prima piatră”. Dar, în virtutea exemplelor adunate, mi-e c-o uită în timp ce-și caută creionașul.

Articolul precedentRădoi scapă „basma curată”, după protestul de la metrou, de vineri, cel care a paralizat Capitala
Articolul următorDeputata Ana Loredana Predescu susține învățământul dual, ca rezolvare a problemei cauzate de lipsa forței de muncă
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.