Sursă foto: Capital
Sursă foto: Capital

Inspirat de faptele de vitejie ale lui ÎPS Teodosie, Ciolacu decide să declare, nu tocmai voalat, că nici el nu recunoaște altă autoritate supremă decât Ăl de Sus.

Eu așa înțeleg declarația de zilele trecute, prin care anunță că, indiferent de ce zice legea, el se duce la biserică de Înviere și, dacă e prins de Poliție după ora 22.00, își asumă amenda.

”​În noaptea de Înviere merg la biserică, indiferent de situație. Anunț public, oficial. În noaptea de Înviere voi fi la biserică. Acolo mă duc de când eram copil.

Voi plăti amenda, ca orice cetățean. Ce, ar fi prima oară? Voi plăti amenda și îmi voi asuma fapta”.

Deci: un om politic, responsabil de legile care se fac și se aprobă în Parlament, Președinte al Camerei Deputaților, iese pe post și afirmă că va încălca legea. Cu seninătate și cu premeditare.

Cam ce semnale dă Ciolacu, spunând toate astea? Simplu:

În dulcele stil PSD-ist, ne anunță, în primul rând, că e ok să încalci legea. Dacă ești atât de prost încât să te lași prins, suporți consecințele.

Nu știu dacă ar fi avut aceeași părere dacă legile încălcate ar fi fost date de el, dar hai să presupunem că nu se face vinovat și de discriminare. Oricum ar fi, prin cele spuse, alunecă ușor și înspre zădărnicirea răspândirii bolilor, care nu se mai rezolvă doar cu amendă.

La fel de bine, ar trebui să știe că o declarație de genul poate intra și la subminarea autorității statului. Ar trebui, pentru că, până la urmă, e și el parte, atât din stat, cât și din autoritatea lui.

Principiul românesc: eu te-am făcut, eu te omor. Ciolacu face legea, Ciolacu încalcă legea

Doar că Ciolacu face distincție între om și politician, doar când îi convine: dacă cumva nu ești de acord cu el, e Președintele Camerei Deputaților. Dacă ești de partea lui, e doar un biet bun creștin, împiedicat de autoritățile astea rele să se supună Domnului.

Tot el, Ciolacu, mai spune că e dispus să plătească amenda. Nu mă îndoiesc de acest lucru, mai ales după ce i-am văzut cu toții banii evadând, voioși, din sacou. E dispus s-o plătească, pentru că are de unde. Sau are cu ce. Nu cumva are cu ce, pentru că e plătit și din bani publici?

Poate că și eu vreau să mă duc la slujbă, în noaptea de Înviere. Mă opresc două lucruri: nu e voie, că așa zice legea și nu-mi permit să plătesc amenda. Ciolacu, în schimb, are de unde și ne spune subtil: ”Nu mai fiți săraci, săracilor!”

Poate ar trebui să-i aducă cineva aminte că ocupă funcția pe care o ocupă și are bani să plătească oricâte amenzi, pentru că a fost ales de către cetățeni, tocmai pentru a se asigura că legile sunt respectate.

Ortodoxia implică bani, iar PSD iubește ortodoxia

Un singur lucru nu înțeleg: n-a priceput, sau s-a făcut că nu pricepe că, prin acest gest de un creștinism debordant, creează un precedent periculos? Putem încălca legea, dacă suntem dispuși să plătim amenda. Unde ”legea” poate fi de la trecut pe roșu, până la diverse porcăieli în spațiul public. Ceva îndeajuns de grav încât să provoace neplăceri, dar nu atât de țipător, încât să se ajungă în penal.

Și dacă cineva se hotărăște, totuși, s-o ducă în penal, dispus fiind să-și asume consecințele, pentru c-a zis Ciolacu că e ok? Își va asuma Ciolacu parte din vină, ca instigator, sau va apela la statutul lui de om politic, care doar a zis, n-a și dat cu parul?

Articolul precedentRomânii vor putea merge la Slujba de Înviere
Articolul următorGabriela Firea vrea din nou la primărie
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.