Liderul sindicatului care a organizat, în cursul zilei de vineri, protestul spontan la metrou, Ion Rădoi, scapă și de această dată „basma curată”. Nu numai că nu va fi nimeni sancționat pentru evenimentul care a paralizat o capitală întreagă, însă se promit rezolvări amiabile, pentru rezolvarea conflictului dintre sindicat și Metrorex.

Metrorex nu va efectua disponibilizări de personal

Astfel, nu numai că Metrorex nu va disponibiliza pe nimeni, însă a promis inclusiv că are de gând să caute soluții în plus cu scopul de a rezolva problemele economice, anunță Unitatea Sindicatul Liber Metrou. Iar dacă aceste informații pot intra la categoria „rezonabil”, informația potrivit căreia nu vor exista sancțiuni disciplinare pentru organizatorii protestului vine să creeze o nouă controversă.

La aceste concluzii s-ar fi ajuns în cursul zilei de marți, în urma negocierilor dintre conducerea Metrorex și sindicatul în cauză, condus de Ion Rădoi. Așadar, oprirea voluntară a muncii nu va fi sancționată, iar angajații protestatari vor continua să fie plătiți conform forstei grile de salarizare, inclusiv pentru ziua în care au protestat și în ciuda prejudiciului de aproape 3 milioane de lei (mai exact 2.826.642 lei), creat companiei de stat.

Adevărata miză a protestelor lui Rădoi? Spațiile comerciale

Câți bani a pierdut Metrorex, în urma grevei spontane de vineri?

În urmă cu două zile, Metrorex anunța că are de gând să ia măsuri împotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție.

La rândul lui, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă amintea de adevărata miză a protestelor ar fi fost reprezentată de banii obținuți de Rădoi în urma exploatării spațiilor comerciale din subteranul metroului.

Articolul precedentLege promulgată: evazioniștii pot scăpa de închisoare dacă achită prejudiciul
Articolul următorMarcel Ciolacu are memorie scurtă când vine vorba despre el însuşi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.