Este și cazul procurorului Sorin Iașinosvchi, de la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție(SIIJ). S-a trezit cu un dosar de cercetare disciplnară, deschis imediat de Inspecția Judiciară, după ce a declarat că alegerile din Sectorul 1 București au fost fraudate. De altfel, dosarul penal privind fraudarea alegerilor locale din acest sector se află în instrumentarea acestui magistrat. Sorin Iașinovschi a apucat să spună la Kanal D, în înregistarea pentru emisiunea moderată de Denise Rifai, că „s-au încălcat niște dispoziții pentru că intrarea în acea sală trebuia să fie făcută în anumite condiții. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. (…) La nivelul secțiilor, există fraude”, potrivit Știri Juridice. Interviul a fost anulat, dar informația a explodat în spațiul public, întrucât este vorba de încălcarea legii electorale. Clotilde Armand este învinuită că a măzluit procesul verbal de numărare a voturilor în dauna pesedistului Daniel Tudorache.
Ulterior, procurorul Sorin Iașinovschi a refuzat să mai apară în presă, de teama dosarelor disciplinare.
Cum se pune pumnul în gură unor magistrați. De ce alții nu pățesc nimic. FOTO
Tehnica de încolțire a magistraților care vorbesc în public despre încălcarea legilor, inclusiv despre încălcarea independenței lor este cunoscută. Se practică de la cel mai mic nivel până la cel mai înalt. Un exemplu în acest sens, este cazul soților Alexandru Ileana și Alexandru Petronel, ambii judecători la Tribunalul Călărași. După ce au reclamat mai multe abuzuri ale Colegiului de Conducere a acestei instanțe, fostul președinte al Tribunalului, actual secretar general al CSM, George Șerban, i-a amenințat cu deschiderea mai multor dosare de cercetare disciplinară. De teamă, și-au retras inclusiv demersurile legale, prin care atacau în instanță hotărârile de colegiu ilegale.
Mai mult decât atât, potrivit surselor Ziarului de Investigații, judecătoarea Ileana Alexandru a relatat inspectorilor judiciari că a fost hărțuită de judecătorul George Șerban . Fotografia postată de noi se regăsește în dosarul de cercetare disciplinară. Este cea mai decentă dintre cele trimise magistratei de către mâna dreaptă a președintelui CSM, Bogdan Mateescu. Prin urmare, când are Inspecția Judiciară grijă de imaginea Justiției? Când îi cercetează pe magistrații care reclamă că nu își pot face treaba ori când le pune pumnul în gură pentru ca astfel de abuzuri să nu fie cunoscute?
Secretarul general al CSM nu este la prima abatere de acest gen. O altă judecătoare a declarat la Înalta Curte că a fost amenințată cu finalizarea mandatului de conducere, după ce a dat mandate de interceptare audio-video într-un dosar în care vizați erau apropiații săi, notează mediacalarasi.ro
Deși a fost reclamat la Inspecția Judiciară și la SIIJ, până la acest moment nu a fost luată nicio măsura împotriva sa.