Ultima activitate a secretarului general din cadrul CSM pare lipsită de sens. Vizează o fostă magistrată, cea care l-a reclamat la Inspecția Judiciară pentru mai multe nereguli, constatate de-a lungul timpului. Cu alte cuvinte, greii CSM sunt preocupați să-și regleze conturile, prin intermediul instituțiilor publice.

Ieșită din sistemul de Justiție din luna februarie ac, prin demisie, Neluța Tudorache a primit o solicitare să explice de ce nu și-a depus declarațiile de avere și interese(foto). De altfel, potrivit informațiilor noastre, averea fostei magistrate a fost verificată de mai multe ori și nu s-a găsit nicio neregulă.

Inițiativa ar fi fost lăudabilă, dacă nu ar fi complet lipsită de temei. Judecătoarea Tudorache Neluța, la momentul în care era în funcție, a depus în termen declarațiile de avere și de interese, așa cum figurează și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, lucru vizibil pentru oricine.

Șicana a devenit deja o obișnuință pentru magistrații care nu sunt pe placul oficialilor din CSM, spun judecătorii care se trezesc cu cercetări disciplinare, după ce sesisează neregulile din instanțele la care funcționează.

„Bătaie” pe avere în CSM

Într-un articol anterior, Ziarul de Investigații relata cu înscrisuri că, Inspecția Judiciară a clasat cererea de cercetare disciplinară a președintelui CSM și a secretarului general al acestei instituții, George Șerban, în aceeași zi în care a înregistrat-o. Motivul este unul uluitor: a fost transmisă în format electronic, prin mail, în format pdf, semnată olograf, nu electronic. Nu există vreun regulament al petiționarului din care să reiasă că o cerere trebuie să fie semnată electronic.

Totodată, fosta judecătoare Neluța Tudorache este prima din țară care a primit o citație prin Fan Curier, cu plata ramburs. Cu alte cuvinte, pentru a se apăra în procesul disciplinar, ar fi trebuit să mai și plătească. Or, în toate statele democrate, dreptul la apărare, indiferent că e vorba de procedură civilă, penală sau disciplinară este garantat de Constituție.

Președintele CSM, domnul judecător Mateescu Mihai Bogdan, precum și secretarul general al CSM, domnul judecător Șerban George Catalin, au plănuit suspendarea mea din funcția dejudecător și au urmărit blocarea demisiei mele cu scopul de a fi sancționată nelegal cu excluderea din magistratură”afirmă Neluța Tudorache.

Cine este secretarul general al CSM. Salt financiar spectaculos

Judecătorul George Șerban a fost președinte al Tribunalui Călărași. Despre el, presa locală a mai scris că a fost numit avocat fără a urma procedura legală și a fost surprins într-o ipostază total suspectă. Concret, este suspecat că a avut o vedere cu un avocat, pentru a-l ajuta într-un dosar pe care îl avea de soluționat. Filmulețul postat de site-ul medicalarași.ro este, în prezent, anexa unui dosar întocmit de Serviciul de Investigare a Infracțiunilor de Justiție( n.r SIIJ). Deși circulă în spațiul public, Inspecția Judiciară tace mâlc.

Fosta judecătoare Nicoleta Dumitru mărturisea la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul unui proces, că a fost amenințată de secretarul CSM, George Șerban. Cel din urmă a fost foarte furios, deoarece magistrata avizase mandate de interceptare care îi vizau pe apropiații săi, relatează sursa citată.

Avere fabuloasă. Trei apartamente pe numele copiilor la majorat. Circulă cu autobuzul?

Potrivit unei declarații de avere, judecătorul George Șerban nu deține autoturisme, însă, în perioada 2018-2019 a avut un salt financiar cum nici un alt magistrat nu l-a înregistrat. A achiziționat copiilor, abia ajunși la majorat, trei apartamente în București, de trei, respectiv două camere.

În ceea ce privește veniturile și acestea par fabuloase în aceeași perioadă: 2018-2019, perioadă în care a fost surprins alături de un avocat din Călărași, pe întuneric, cu acte dintr-un dosar despre care se crede că l-ar fi judecat. Inspecția Judiciară încă nu a transmis, dacă cei doi au făcut schimb de informații ori s-au ajutat reciproc în dosare, lucru interzis, atât pentru avocați, cât și pentru judecători. Conform documentului public, înregistrează depozite bancare la mai multe bănci, iar sumele depuse variază între 190 000 și 800 000 doar în intervalul 2018-2019.

Click aici pentru a vedea întreaga declarație de avere a judecătorului Șerban George Cătălin.

Articolul precedentReferendumul pentru unirea Buzăului cu Ţinteşti, promovat prin postări pe Facebook
Articolul următorRO-ALERT, ca o glumă proastă. Mesajul a venit cu o zi întârziere în Focșani
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”