RO-ALERT, ca o glumă proastă. Mesajul a venit cu o zi întârziere în Focșani

„Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”, au fost anunțați focșănenii marți. Mesajul ar fi trebuit să vină luni când, într-adevăr, în Focșani s-a manifestat un cod roșu de vreme severă

Foto: captură YouTube

O situație pe cât de ilară, pe atât de îngrijorătoare s-a petrecut, astăzi, la Focșani. Mai exact, locuitorii municipiului, dar și cei din împrejurimi, au primit un mesaj RO-ALERT, însă nu în ziua în care trebuia, ci a doua zi.

Focșănenii au primit mesajul RO-ALERT a doua zi după furtună

Prin mesajul emis de RO-ALERT, focșănenii erau anunțați că luni, între orele 16:25 și 17:15, zona intră sub o avertizare meteo de cod roșu (ploi abundente, grindină, vijelii și descărcări electrice). Singura problemă este că mesajul a fost trimis marți, când ploile și vijeliile dispăruseră demult de pe raza județului Focșani.

„Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Urmaţi instrucţiunile autorităţilor. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU, IGSU şi ANM pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment. ISU Vrancea”, se mai arăta în mesajl RO-Alert, potrivit Antena 3.

Citește și: Cui i-e frică de noile cărți de identitate?

Situația nu este singulară. În urmă cu câteva săptămâni, locuitorii municipiului Galați primeau un mesaj similar de la RO-ALERT, la o oră după ce furtuna era deja în toi. Ba mai mult, în urmă cu o săptămână, situația s-a repetat la Galați când, după câteva zeci de minute bune de la startul altei furtuni, locuitorii erau anunțați că plouă. „Vedem și noi”, au comentat gălățenii, amuzați de inutilitatea sistemului.

Articolul precedent„Bătaie” pe avere în CSM. Secretarul general, campion la investiții
Articolul următorAna Loredana Predescu, despre ideea Executivului, privind finanțarea studiilor în cadrul universităților străine: „Guvernul trebuie să asigure și o ofertă de muncă pentru acești studenți”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.