Foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale
Foto: Facebook/Ministerul Apărării Naționale

Astăzi, 21 august, se împlinesc 159 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc prin care a luat ființă Corpul Ofițerilor Sanitari ai Armatei.

De Ziua Medicinei Militare, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale din România au abordat donarea de sânge, o acțiune care are avantaje nu doar pentru pacienții care au nevoie de o transfuzie, ci și pentru donatori.

Ministerul Apărării Naționale, cu ocazia zilei de 21 august: ”De ziua medicinei militare, vă îndemnăm și pe voi să fiți eroi! Sângele nu poartă uniformă! Această zi nu este doar despre personalul medical, ci este și despre voi. Pentru că fără ajutorul vostru activitatea lor nu ar fi posibilă”

Erou nu este doar acela care luptă în prima linie pe timp de criză sau război. Erou este și acea persoană care săvârșește acte altruiste pentru binele comun. Un astfel de act este și donarea sângelui! Știați că din sângele donat o singură dată se pot ajuta până la 3 persoane? Acest lucru este posibil deoarece, după colectare, cele trei componente majore, trombocitele, plasma şi celulele roşii din sânge, sunt separate, astfel încât acestea să poată fi transfuzate la mai mulți pacienţi cu nevoi diferite”, au transmis membrii MApN, pe contul de Facebook.

Condiții de îndeplinit pentru a putea dona sânge

În același context, reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au ținut să explice că donarea se poate face la oricare centru de transfuzie sanguină din țară.

Prin urmare, este necesară doar cartea de identitate, iar în ziua donării să fie consumat un mic dejun bogat în vitamine (fructe, legume), fără grăsimi și fără proteine animale (unt, produse lactate, carne) și cu aport de lichide: ceai, apă, sucuri naturale de fructe, cafea.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 2: ”E nevoie de infrastructura care să permită folosirea mai des a bicicletei”
Articolul următorRecolta de pe zeci de hectare din județul Ialomița, furată într-o singură noapte
Jurnalist full-time / Pesimist part-time