Foto: Realitatea.net
Foto: Realitatea.net

Ministerul Sănătății din România a prelungit programul centrelor de transfuzii unde poate fi donat sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei.

Prin urmare, oricine poate dona sânge, în fiecare zi, până la ora 17.30.

În România, există cel puţin 42 de locaţii în care se poate dona sânge pentru Ucraina

Ieri, 1 martie, Alexandru Rafila a declarat că, în continuarea campaniei desfăşurate de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Sănătăţii sprijină campania de donare de sânge.

Am avut încă de la sfârşitul acestei săptămâni o şedinţă online cu directorul Institutului de Hematologie şi Transfuziologie şi cu directorii Centrelor de transfuzii din fiecare judeţ şi din municipiul Bucureşti. Avem cel puţin 42 de locaţii în care se poate dona sânge pentru Ucraina”, a declarat Rafila, într-o conferinţă de presă, la sediul Ministerului Sănătăţii.

Informații suplimentare despre donarea de sânge pot fi găsite aici

El a precizat că în toate centrele a fost suplimentat materialul sanitar specific necesar – reactivi, pungi de recoltare de sânge.

Există foarte multe entităţi publice şi private care doresc să ajute la prelevarea de sânge. Stabilim un procedeu foarte simplu de realizare de protocoale, astfel încât fiecare entitate care doreşte să ajute să-şi poată direcţiona angajaţii sau colaboratorii la centrele de recoltare cele mai apropiate. Institutul Naţional de Hematologie centralizează aceste parteneriate şi fiecare centru judeţean, în funcţie de locaţia operatorului respectiv, va ajuta la prelevarea de sânge”, a explicat ministrul.

Articolul precedentVolodimir Zelenski: Moscova ţinteşte să ne şteargă istoria
Articolul următorAlexandru Stănescu și-a dat demisia din ANRE
Jurnalist full-time / Pesimist part-time