Sursa foto: Facebook

Polițiștii locali ai Sectorului 5 au fost primii care s-au alăturat campaniei de donare de sânge pentru Ucraina, după ce Cristian Popescu Piedone a făcut apel la toți cetățenii din sector.

Încă de la primele ore ale dimineții, 70 de angajați ai Direcției Generale de Poliție Locală Sector 5 au donat sânge în sprijinul victimelor din Ucraina.

Primarul Piedone a anunțat că și angajații celorlalte instituții din subordinea Consiliului Local vor dona.

Piedone sprijină refugiații din Ucraina

“Avem o inimă mare care pompeaza sânge la noi aici, în Sectorul 5, și vrem să ajutăm! Le mulțumesc tuturor celor care se implică, fie din partea administrației, fie din partea cetățenilor!”, a spus edilul Sectorului 5.

De asemenea, Primăria a anunțat că va oferi sprijin financiar și material persoanelor care fug din calea războiului.

„Printr-o hotărâre a Consiliului Local Sector 5, adoptată luni – 28.02.2022, administrația locală a decis alocarea sumei de un milion de lei, sprijinul financiar fiind completat de cel material realizat cu spijinul cetățenilor Sectorului 5”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Totodată, cetățenii vor avea posibilitatea să doneze pentru familiile de refugiați la toate info-chioșcurile din sector. Pe lista celor acceptate sunt menționate: lapte praf, articole de îmbrăcăminte 0-14 ani, încălțăminte 0-14 ani, pilote/paturi/plăpumi, conserve alimentare, cu precizarea expresă că îmbrăcămintea și articolele de uz casnic trebuie să fie noi.

Produsele alimentare și dozele de sânge vor fi distribuite prin intermediul Crucii Roșii România.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Cristian Popescu Piedone condamnă decizia „rusului nebun” de a invada Ucraina, precizând că „le bombardează casele, le arde jucăriile, le omoară părinții și fratii, le fura zâmbetele și ii condamnă la pribegie.”

„Câteva mii au reușit să fugă din iad și să-și găsească adăpost in țara noastră! Televiziunile ni-i arată minut cu minut, așa cum sunt: Plânși, obosiți, înfometați…  Mulți sunt sugari, alții nici nu au învățat sa vorbească…  Au plecat cu un rând de haine, cu o pereche de ghetuțe… Cei norocoși au apucat să-și ia și-o jucărioara…  Oameni buni, ne propunem să ajutăm copiii ucraineni refugiați in țara noastră!”, a declarat Piedone în urmă cu o zi.

Cristian Popescu Piedone a împărțit mărțișoare femeilor din Sectorul 5

Articolul precedentEuropa se pregătește de cea mai mare criză a refugiaților din acest secol
Articolul următorVasile Dîncu: „Ne pregătim şi pentru ce este mai rău”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.