Sursa foto: financialintelligence.ro
Sursa foto: financialintelligence.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat la Digi24 că amenințarea președintelui rus Vladimir Putin cu arma nucleară reprezintă un eșec pentru liderul de la Kremlin.

De asemenea, oficialul a adăugat că această decizie reprezintă o formă de autodistrugere pentru orice lider, precizând că este aberant planul de „rezervă” al lui Putin.

„Cred că această construcţie strategică a zonei nucleare nu are un singur buton. Cred că are mai multe şi nu poate să se întâmple prin voinţa uni singur om. Credem că există încă raţionalitate şi în Federaţia Rusă”, a transmis ministrul Apărării.

Vasile Dîncu: „Este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă”

Totodată, Dîncu a mai precizat că pentru moment, nu există niciun element care să arate că România este în pericol de a fi atacată de către Rusia. Cu toate acestea, ministrul Apărării a declarat că țara noastră se pregătește pentru ce este mai rău.  

 „Sigur că apropierea de teritoriul României nu poate decât să ne îngrijoreze şi din punct de vedere militar (…) dar este total improbabil un conflict între NATO şi Federaţia Rusă. Nu credem că există chiar atâta iraţionalitate prin care să se declanşeze un al treilea Război Mondial”, a spus ministrul Apărării.

De asemenea, oficialul a declarat că cetățenii României nu au de ce să se teamă, afirmând că posibilitatea unui atac asupra țării noastre din partea rușilor este puțin probabil.

Reamintim că în urmă cu o zi, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că a plasat forțele de descurajare în alertă de luptă, în ciuda negocierilor ce au avut loc între Ucraina și Rusia. Anunțul vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a amenințat cu un atac nuclear, dând ordin ca „armele de descurajare” ale Rusiei să fie puse în alertă specială.

NATO a anunțat că va trimite mai mulți soldați în Flancul Estic, iar Uniunea Europeană a dat asigurări că va trimite armament Ucrainei, pentru a face față atacurilor rusești.

Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPoliția Locală Sector 5 donează sânge pentru Ucraina
Articolul următorLecție de administrație în Sectorul 5. Școala 124, dată în folosință
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.