Alexandru Stănescu

Alexandru Stănescu a anunțat, miercuri dimineață, că și-a dat demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE.

Acesta și-a motivat decizia, precizând că are mai multe proiecte care îi solicită „întreaga implicare”.

„Am înaintat în această dimineață Parlamentului demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată”, a spus Alexandru Stănescu, potrivit Digi24.

USR a atacat la Curtea Constituțională hotărârea de numire a lui Alexandru Stănescu la ANRE

Reamintim că pe 14 decembrie 2021, Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Pentru locul de membru ANRE a candidat și Sorinel-Marian Vrăjitoru, fost deputat PSD de Călărași în perioada 2016-2020.

Alexandru Stănescu nu a participat la dezbaterile din plen și nici la ședința comisiilor care au dat un raport favorabil. Întrebat în acea perioadă ce l-a recomandat pentru această funcție, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare.”

„Domnule, un om care a avut două mandate, lăsaţi-l să vedem. Am înţeles că trebuie să judecăm şi să condamnăm oamenii, eu nu am adus un om de pe stradă, am adus un fost parlamentar şi l-am propus şi vom vedea activitatea”, a afirmat Marcel Ciolacu în acea perioadă.

Totodată, și ministrul Apărării Vasile Dîncu a precizat că Alexandru Stănescu are experiență în zona managementului, iar numirea sa la ANRE a fost o decizie asumată.

Decizia luată de Parlament a fost aspru criticată de reprezentanții USR, care au atacat la CCR hotărârea de numire  a lui Alexandru Stănescu la ANRE. Aceștia au precizat că social-democratul nu are nicio legătură cu domeniul energiei și nici nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege.

Potrivit unui comunicat emis de PSD, Alexandru Stănescu a fost timp de opt ani deputat PSD, vicepreședinte apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Vasile Dîncu, despre numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE: „Este o decizie asumată”

Articolul precedentRomânia donează sânge pentru Ucraina
Articolul următorRefugiaţii din Ucraina vor fi testaţi pentru tuberculoză
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.