Foto: Digi24
Foto: Digi24

Medicul Beatrice Mahler a vorbit despre necesitatea testării pentru tuberculoză a refugiaților ucraineni.

Medicul a precizat că reactivarea bolii este mai frecventă în condiții de stres. La aceste condiţii se adaugă hrana inadecvată, dar și condițiile dificile de trai.

Există temeri privind o posibila criză de sănătate. Refugiaţii trebuie testaţi pentru tuberculoză

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat, pentru publicaţia Gândul, că refugiații care vin din Ucraina au nevoie de un screening pentru această boală.

Astfel, aceasta a precizat că, la fel ca România, Ucraina are un număr mare de cazuri noi de tuberculoză, în fiecare an.

Cu toate acestea, există o diferența, dată de un număr mai mare de cazuri de tuberculoză multi drog rezistentă. Aceasta este o formă severă, care necesită medicamente foarte scumpe, administrate o lungă perioadă de timp.

În plus, există riscul decesului, acesta fiind mult mai crescut față de cazurile de tuberculoză sensibilă la medicamente.

Potrivit medicului pneumolog, reactivarea acestei boli este mai frecventă în condiții de stres și de trai dificil

Așa cum știm, este o boală contagioasă. Are transmitere aeriană, şi necesită supraveghere epidemiologică. Apare mai ales la populațiile defavorizate, reactivarea bolii fiind mai frecventă în condiții de stres, hrană inadecvată, condiții dificile de trai. În acest context extrem de delicat, pentru cetățenii Ucrainei care se refugiază în țara noastră, screening tuberculozei trebuie luat în calcul, fiind populația cu risc crescut de a dezvolta tuberculoza”, a declarat Beatrice Mahler pentru sursa citată.

Articolul precedentAlexandru Stănescu și-a dat demisia din ANRE
Articolul următorPapa Francisc le mulțumește polonezilor pentru sprijinul acordat refugiaților din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time