Sursa: IJJ Bacau

Festival nou, obiceiuri vechi la prima ediție a unui eveniment organizat pentru prima dată în apropiere de Onești, județul Bacău.

În ciuda apelurilor la responsabilitate și a activităților organizate de forțele de ordine, sâmbătă, 20 august, pe platoul de la Scutaru, comuna Mănăstirea Cașin, unde a avut loc prima ediție a Festivalului „One Night in Buciaş”, un tânăr a vrut să petreacă un pic mai mult …în afara legii.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, după miezul nopții a fost depistat un bărbat care avea droguri asupra sa – un praf alb, dar și muguri vegetali. Sincer, bărbatul le-a declarat oamenilor legii că praful alb pe care îl deținea era cocaină.

Jandarmii băcăuani care au asigurat măsurile de ordine cu ocazia desfășurării festivalului au despistat în jurul orelor 03.30, într-o zonă împădurită din apropiere, o persoană care avea asupra sa un plic cu praf alb (posibil cocaină, după afirmațiile sale) și un plic cu trei muguri vegetali cu miros înțepător”, se arată într-o postare pe Facebook.

IJJ Bacău a apreciat sinceritatea, însă „i-au întocmit persoanei actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri în vederea consumului propriu, conform prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”.

Cât timp s-a desfășurat „One Night Buciaș Festival” Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău, efective de poliție și pompieri au acționat atât în zona desfășurării festivalului, cât și în zonele din apropiere, verificându-se respectarea regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și intervenția operativă în cazul săvârșirii unor fapte antisociale de natură penală sau contravențională.

IJJ Bacău arată că depistarea drogurilor a fost un incident izolat și că, în general, nu au fost înregistrate „situații grave de tulburare a ordinii și siguranței publice”.

Articolul precedentRecolta de pe zeci de hectare din județul Ialomița, furată într-o singură noapte
Articolul următorFirea: ”Peste 7.000 de familii așteaptă să primească ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei, iar Nicușor Dan a oprit plățile”