Foto: Facebook/Gabriela Firea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea a expus problema tinerilor căsătoriți din București, precizând că, la ora actuală, peste 7.000 de familii tinere așteaptă ajutorul de căsătorie de la Primăria Capitalei.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a oprit plățile, încălcând hotărârea consiliului general care obligă instituția să ofere acest sprijin.

Gabriela Firea: ”Încă o dată, actualul primar general își face propriile legi”

Ministrul Familiei a reamintit că, în 2017, la propunerea sa, Consiliul General al Municipiului București a aprobat un sprijin de 1.500 de lei pentru fiecare cuplu la început de drum, imediat după căsătorie.

Până la alegerile din Septembrie 2020, aproape 22.000 de tineri au primit acest stimulent pentru constituirea familiei.

La conducerea Bucureștiului a ajuns, însă, Nicușor Dan și totul s-a oprit. De aproape doi ani, tinerii căsătoriți nu au mai primit un leu. În total, peste 7.000 de familii așteaptă să primească banii, după ce au depus dosarul la Centrul pentru Tineret al Municipiului București”, a transmis Gabriela Firea, într-un text publicat azi, 22 august, pe contul de Facebook.

Ministrul a adăugat că, fără explicații, Nicușor Dan a dat ordin să fie oprite plățile. Este vorba despre o  ilegalitate, atât timp cât hotărârea din 2017 este încă în vigoare.

Sunt aproape 10 milioane de lei care trebuie plătite, iar pentru bugetul Capitalei nu este un capăt de țară. În plus, oricând primăria poate fi acționată în instanța pentru neplată și va pierde cu brio orice proces”, a explicat Firea.

Ministrul Familiei: ”Mă aștept ca Nicușor Dan să spună că este vina mea. Mă face să râd. Da, e vina mea și a vechiului consiliu general că tinerele familii din Bucuresti trebuie ajutate cu 1.500 de lei după căsătorie”

Mă bucur că am făcut acest demers și că am ajutat mii de tineri pentru care această sumă reprezintă o jumătate, poate chiar un salariu întreg. La fel, mă aștept ca actualul primar general să spună că acum, din poziția de ministru, să ajut astfel toți tinerii din România. Am făcut-o deja, așa că Nicușor Dan mai bine și-ar respecta atribuțiile și obligațiile funcției pe care o ocupă vremelnic. Cât despre toate celelalte proiecte pentru tineri pe care le-a sistat…vă scriu curând”, a precizat Ministrul Familiei.

Articolul precedentDroguri la un festival din județul Bacău
Articolul următorGreenpeace România: ”Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice este mare și neexploatat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time