Foto: Facebook/Radu Mihaiu
Foto: Facebook/Radu Mihaiu

La invitația asociației ”Mai Mult Verde”, primarul Sectorului 2 al Capitalei a fost ieri, 20 august, la o plimbare cu bicicleta pe traseul Parcul Circului – Parcul Tei – Parcul Petricani – Tei Toboc – Parcul Plumbuita.

Radu Mihaiu a participat la evenimentul ”În Aer Liber”, o acțiune în cadrul căreia voluntarii au strâns deșeurile din lacuri și au discutat despre soluțiile pentru a diminua poluarea din București.

Primarul Sectorului 2: ”E tare greu să fii biciclist în București, mai ales dacă ești copil. E responsabilitatea noastră, a administrației publice, să creăm infrastructura care să permită cetățenilor folosirea mai des a bicicletei”

A fost o zi în care am pedalat, dar am și vorbit mult despre viitor. Am vorbit despre mobilitate urbană, am vorbit despre infrastructura verde-albastră, am vorbit despre deșeurile scoase din lacuri. Am vorbit despre dezvoltarea sustenabilă, cum vrem să arate orașul peste 10 ani. Am vorbit chiar și despre ”orașul de 15 minute”, acel oraș în care de acasă poți ajunge pe jos în 15 minute la orice punct de interes (școală, piață, magazin, biserică, creșă, parc, serviciu). Mulțumesc încă o dată asociației Mai Mult Verde, faceți o treabă excelentă!”, a transmis edilul astăzi, 21 august, pe contul de Facebook.

Evenimentul a încurajat mersul pe bicicletă, ecologizarea, dar și petrecerea timpului în natură

Acțiunea a fost demarată de Asociația ”Mai mult verde” și a avut 3 opriri tematice:

  1. Mobilitatea urbană. Extinderea pistelor pentru transport alternativ și provocările locale.
  2. Deșeurile din apele din Sectorul 2. Modalități de eliminare a poluării istorice și de prevenție.
  3. Valorificarea durabilă a spațiilor verzi neamenajate din Sectorul 2, în special cele din jurul salbei de lacuri.
Articolul precedentSalarii mai mari pentru angajații de la Poșta Română
Articolul următor21 august – Ziua Medicinei Militare. MApN: ”Eroii nu sunt doar cadrele medicale, ci și cei care donează sânge”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time