Sursa foto: Facebook/Radio Eco Natura
Sursa foto: Facebook/Radio Eco Natura

Școlile din Târgu Mureș vor fi dotate cu infrastructura necesară pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Anunțul a fost făcut de Consiliul Local Municipal, printr-un proiect de hotărâre privind colectarea selectivă a deșeurilor în toate unitățile de învățământ preuniversitar de stat din oraș, anunță Agenția de presă Rador, conform Radio Eco Natura.

Achiziționarea va avea loc în acest an, realizându-se până în luna septembrie

Proiectul prevede achiziționarea și dotarea tuturor unităților de învățământ, până în luna septembrie, cu infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor reciclabile.

Este prevăzută și o componentă educațională – un program de informare și instruire a elevilor și a angajaților cu privire la organizarea colectării selective a deșeurilor, se arată într-un comunicat de presă publicat de sursa citată.

Suma investită pentru infrastructura necesară pentru colectarea selectivă este de aproximativ 275.000 de lei

Pe fiecare nivel al unității de învățământ vor fi amplasate câte trei recipiente de colectare selectivă a deșeurilor. În spațiile de depozitare din curtea unităților de învățământ vor fi amenajate puncte de colectare. Aici, vor fi instalate containere de colectare selectivă a deșeurilor de capacitate mare. Suma necesară implementării proiectului la nivelul celor 54 de unități de învățământ din Târgu Mureș este de aproximativ 275.000 de lei și va fi prevăzută la următoarea rectificare bugetară a unității administrativ-teritoriale”, a precizat viceprimarul Alexandru Gyorgy, într-un comunicat.

Cum separăm deșeurile

  • Container albastru – hârtie și carton;
  • Container galben – plastic și metal;
  • Container verde – sticlă;
  • Container negru – deșeu menajer.
Articolul precedentSorin Oprescu poate fi eliberat. Ce au stabilit judecătorii
Articolul următorSibienii se plâng de numărul foarte mare de pisici
Jurnalist full-time / Pesimist part-time