tudorel toader ordonante
Liviu Dragnea / Foto: Facebook

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea este din nou în atenția publicului, dar nu în modul în care poate și-ar dori, ci pentru că este vizat într-o anchetă a procurorilor DNA, potrivit Antena 3, care citează surse politice. Concret, Dragnea este cercetat pentru vacanțele exotice pe care le-a petrecut, în perioada 2018-2019, alături de iubita sa, Irina Tănase, dar şi de prieteni din afara sferei politice. De afel, procurorii bănuiesc că ar fi folosit banii partidului, care în fapt sunt ai statului, din subvențiile Autorității Electorale Permanente (AEP).
Potrivit Antena 3, DNA a întrebat actuala conducere a PSD dacă partidul a organizat evenimente politice sau care a fost scopul acelor deplasări, ce au avut loc în zone exotice, ca Maldive, Republica Dominicană, Indonezia sau Seychelles.

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, pe 15 iulie 2021, după doi ani și aproape două luni executați în dosarul angajărilor fictive. Fostul șef al PSD mai are încă două dosare pe rol, Tel Drum și „Viza de SUA”, după vizita pe care a făcut-o în Statele Unite ale Americii la ceremonia de preluare a mandatului de către fostul președinte SUA, Donald Trump. În acest dosar, Dragnea este trimis în judecată, pe când în dosarul Tel Drum este urmărit penal.

Dragnea a mai fost pe la DNA și după eliberarea condiționată

De altfel, Dragnea a fost în „vizită” la DNA, la numai 11 zile după eliberarea condiționată, când  afost informat cu privire la menținerea sechestrului în dosarul Tel Drum. „De asta m-a chemat. De obicei astea se dau la avocați. În ziua respectivă chiar le-au spus dimineață că o să le ia avocații și peste două ore au spus că trebuie să vin personal”, a precizat Dragnea la acel moment.

Dragnea vrea să își facă partidul lui

Cum statutul PSD nu îi permite o vreme să revină în rândul partidului, Liviu Dragnea s-a decis să își facă propria formațiune politică, cu care să „atace”, de ce nu, Cotroceniul, în 2024. Însă pare că „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”, mai ales în contextul în care „pe fir” au intrat și social democrații, care au decis să solicite ca iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, inițitiva celor de la URS PLUS, să fie adusă cu prioritate pe ordinea de zi a Senatului – cameră decizională în acest caz.

Dragnea ar vrea să-l scoată pe Meleșcanu din „lada de zestre a bunicii”. Se anunță un nou partid politic

Articolul precedentCîțu, întâlnire la Palat pe tema creșterilor la energie
Articolul următorGermania caută soluții pentru evacuarea civililor din Afganistan