Liviu Dragnea (captură video)

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, iar la ieșirea din Penitenciarul Rahova a lansat o serie de acuzații, atât la adresa foștilor colegi de partid pe care îi consideră „oameni lași”, cât și a celor care au permis condamnarea lui, acesta considerându-se un deținut politic.

„A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici, abuzuri și umilință și cea mai mare parte a populației a înțeles azi de ce a trebuit să ajung aici. Când am plecat eu, România era o țară prosperă, cu venituri decente, azi e o dictatură feroce. Este amanetat viitorul României cu asemenea datorii. Eu mă consider deținut politic pentru că am intrat nevinovat. Am refuzat. PSD a devenit un partid operetă condus de oameni lași, un partid praf, fără personalitate”, a spus Liviu Dragnea în fața mulțimii de susținători care îl așteptau în fața Penitenciarului Rahova.

În perioada următoare, Dragnea va lucra la firma fiului său, iar în ceea ce privește o eventuală revenire în politică, fostul lider a precizat că o va face doar după ce va găsi răspunsuri la două întrebări. „Dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”, a explicat Dragnea.

Cum acesta se consideră nevinovat, a precizat că nu avea ce să învețe din anii de detenție, dar nu a ezitat să arunce cu „săgeți” spre DNA. „Dar DNA ce a înţeles? Să îi ancheteze pe cei care jefuiesc ţara. Discutăm de un jaf generalizat. Asta trebuie să facă DNA”, a mai spus Dragnea.  

Dragnea, fără drepturi încă trei ani

Conform sentinței de condamnare pronunțate în 27 mai 2019 de către instanța supremă, Liviu Dragnea are mai multe interdicții. Astfel, până în iulie 2024, îi sunt interzise următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul eurorității de stat, dreptul de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman.

Carmen Dan: „Am certitudinea că sunt mulți cei care se bucură”

Articolul precedentCarmen Dan: „Am certitudinea că sunt mulți cei care se bucură”
Articolul următorPericolul „gingaș” din Muntenia. Vrem să ucidem urșii și distrugem toate habitatele