Nelu Tătaru (Digi 24)

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, într-o postare pe pagina sa de Facebook, a precizat că bolile și suferințele „nu țin cont de sărbătoare”, iar lipsa unor soluții importante pentru sănătate nu ne scapă de responsabilități. De asemenea, el a mai spus că este îngrijorat cu privire la valul cinci al pandemiei.

„Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie, mai ales când vine vorba despre sănătate. Deşi ne aflăm într-o perioadă în care ne bucurăm unii de alţii, recunosc că sunt îngrijorat”, a scris, miercuri, pe Facebook, Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Este important să nu ne păcălim singuri”

Totodată, fostul ministru al Sănătății  e de părere că trebuie să fim precauți și să ne protejăm de virus.

„Dacă nu suntem precauţi, este foarte probabil ca după sărbători să ne coste aceasta, să nu spun relaxare sau lipsă de responsabilitate, ci mai degrabă lipsă de informare corectă. Chiar dacă se tot discută despre faptul că varianta Omicron ar fi mai puţin severă, este important să nu ne păcălim singuri”, a mai scris Nelu Tătaru pe contul său de socializare.

Mai mult, Tătaru face apel la responsabilitate și recomandă informarea din surse medicale și nu din surse îndoielnice. „Se va produce un dezechilibru în sistemul sanitar, iar cei care au cel mai mult de suferit sunt pacienţii cu boli cronice”, a conchis Nelu Tătaru.

Și șeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a transmis că valul cinci al pandemiei, provocat de varianta Omicron, va aduce pierderi de vieți omenești. El face apel la prevenție și la respectarea regulilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

”Vă rog să aplicaţi în continuare măsurile deja cunoscute prin care vă protejaţi pe voi şi pe cei din jurul vostru, să vă informaţi despre noutăţile terapeutice apărute şi care vă pot salva viaţa dacă acţionaţi (…) Păstrăm speranţa unui an nou mai bun, care să ne unească spre binele tuturor, care să ne aducă toleranţă, încredere şi responsabilitate”, a declarat Virgil Musta.

Sebastian Lăzăroiu, despre Rafila. „El e specialist în sănătate, nu dresor de furii colective”

Articolul precedentGhinea: „Pentru Sănătate a fost pusă o sumă enormă, de 3 miliarde de euro”
Articolul următorItalia adoptă noi măsuri împotriva Omicron
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.