Sursa foto: www.zf.ro

Din cauza creșterii cazurilor de COVID-19, guvernul Italiei a decis să solicite certificatul de vaccinare în sălile de sport, mijloacele de transport în comun, hoteluri, terase și târguri.

Măsurile adoptate de guvern vor intra în vigoare din 10 ianuarie 2022. Reamintim că în Italia, certificatul de vaccinare este obligatoriu pentru personalul medical și forțele de ordine.

Mai mult, guvernul italian a decis să elimine carantina de 10 zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindecate. Cu toate acestea, cei care nu s-au imunizat împotriva COVID-19 vor trebui să intre în carantină pentru 10 zile, relatează g4media.ro.

Europa pregătește noi măsuri de combatere a răspândirii Omicron

De asemenea, în cazul sălilor de sport acoperite, doar 35% dintre locuri pot fi ocupate și 50% pentru cele din aer liber. Reamintim că în Italia s-au înregistrat în ultimele 24 de ore peste 98 de mii de noi cazuri de contaminare.

Guvernul francez a decis să introducă noi restricții din cauza variantei Omicron, cluburile de noapte urmând să rămână închise până la jumătatea lunii ianuarie. Mai mult, proprietarii de cluburi vor primi un ajutor financiar din partea guvernului pentru această perioadă.

Totodată, în Parlament se dezbate posibilitatea introducerii unei noi legi prin care doar persoanele care s-au imunizat împotriva coronavirusului vor putea intra în restaurante, săli de cinema și spații publice.

De asemenea, Germania a interzis accesul suporterilor pe stadioane, iar cluburile de noapte rămân închise. Acolo unde este prezentă cel puțin o persoană nevaccinată, adunările private sunt limitate la 10 persoane vaccinate și la două familii. Festivitățile de Anul Nou au fost anulate din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus.

Regatul Unit se confruntă cu o creștere masivă a noilor cazuri de COVID-19. Miercuri, 29 decembrie, s-au înregistrat peste 183.000 de cazuri, un nou record de la debutul pandemiei. De asemenea, se constată o creștere a numărului spitalizărilor. Potrivit BBC, în ultima săptămână, în Regatul Unit au fost testați pozitiv cu coronavirus aproape un milion de oameni.

În ultimele șapte zile, în Europa s-au înregistrat peste 3,5 milioane de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Franța introduce noi restricții din cauza COVID-19

Articolul precedentNelu Tătaru: „Cea mai proastă decizie este să nu iei nicio decizie”
Articolul următorRomânia, țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.