Ministrul Sănătății a anunțat că Franța va fi lovită de un „mega val” al pandemiei, provocat de varianta Omicron. Astfel, autoritățile au decis să restrângă intervalul pentru doza booster la trei luni, nu la patru cum a fost la început.  

Mai mult, la începutul anului viitor, munca la distanță va fi obligatorie pentru cei care pot, iar adunările publice limitate la 2 mii de participanți în interior și 5 mii în exterior. Cu toate acestea, în noaptea de Anul Nou nu vor exista restricții de circulație.

Franța a înregistrat peste 100 de mii de noi cazuri de infectare cu COVID-19

Olivier Véran, ministrul Sănătății din Franța, a precizat că infecțiile cu coronavirus se dublează la fiecare două zile, relatează Digi24. Cluburile de noapte și discotecile rămân închise, iar la baruri, clienții pot fi serviți doar la masă, limita fiind de șase persoane. În toate centrele orașelor, masca va deveni obligatorie.

Conform unui proiect de lege ce trebuie aprobat de Parlamentul din Franța, din 15 ianuarie, persoanele care vreau să intre în spațiile publice trebuie să prezinte dovada vaccinării, nu doar a unui test negativ.

Franța a înregistrat sâmbătă peste 100.000 de noi cazuri de infectări zilnice, un record de la începutul pandemiei.

 Și în Ungaria, spre exemplu, mai multe orașe au decis să își anuleze petrecerile cu participarea a mii de oameni pe străzi în noaptea de Anul Nou. Deciziile au fost luate la nivel municipal, în condițiile în care guvernul ungar nu a introdus noi restricții pentru festivitățile de Revelion.

Conform EFE, cu toate că varianta Omicron este prezentă în Ungaria, situația epidemiologică în țară este bună. Mai exact, în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.300 de noi cazuri de COVID-19 și 151 de decese. Mai mult, rata de vaccinare în Ungaria cu schema completă este de peste 62%, iar cea cu doza „booster” de 32%.

Reamintim că de astăzi, 28 decembrie, germanii vor avea dreptul să se întâlnească în grupuri de cel mult 10 persoane. Mai mult, festivitățile de Anul Nou au fost anulate din cauza numărului mare de noi cazuri de coronavirus.

Franța interzice călătoriile neesențiale ale persoanelor care vin din Marea Britanie

Articolul precedentGuvernul va modifica plafonul veniturilor până la care pensionarii beneficiază de compensarea medicamentelor
Articolul următorCele mai mari șase salarii la stat din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.