Franța înăsprește restricțiile Covid în cazul celor care sosesc din Marea Britanie, pe fondul numărului tot mai mare de cazuri de infectare cu varianta Omicron, relatează BBC.

Astfel, de sâmbătă, 18 decembrie, majoritatea călătorilor nerezidenți cetățeni francezi trebuie să aibă „motive bine întemeiate” pentru a intra în țară. Mai mult, aceștia trebuie să prezinte un test negativ Covid și să fie carantinați pentru două zile. Excepția de la aceste noi restricții îi vizează pe șoferii de camioane și pe studenți.

Cazurile confirmate de Omicron sunt în prezent mult mai mari în Marea Britanie decât în ​​Franța. Cetățenii francezi, partenerii și copiii lor, rezidenții legali și cetățenii UE care călătoresc acasă prin Franța nu vor avea nevoie de un motiv esențial pentru a călători, dar trebuie să respecte toate celelalte reguli.

Joi, Marea Britanie a raportat 88.376 de infectări, cel mai mare număr de la începutul pandemiei și cu 10.000 mai multe decât recordul precedent stabilit doar cu o zi în urmă. Creșterea accelerată a numărului de cazuri pune o presiune puternică pe sistemul medical, avertizează Chris Whitty, expertul medical șef pentru Anglia, citat de Reuters.

Omicron este atât de transmisibilă încât chiar și dacă se dovedește că provoacă o formă  mai ușoară de Covid, tot va duce la o creștere masivă a internărilor în spital, le-a spus Witty parlamentarilor britanici.

În acest moment, recordul de internări din cauza Covid este de 4.583, stabilit în luna ianuarie.

De la începutul pandemiei, Marea Britanie a înregistrat 11.097.851 de cazuri de infectare, aflându-se pe primul loc în Europa, în timp ce Franța, cu 8.399.846 de cazuri, este pe locul 3. În ceea ce privește numărul de decese din cauza infectării cu Covid, Marea Britanie are 146.397 (locul 2), iar Franța înregistrează 120.983 de decese (locul 4). Ce diferențiază vizibil cele două țări este numărul de cazuri active, îm UK fiind  1.292.539, față de „numai” 883.100 câte are Franța.

Italia impune test negativ obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc din UE

Articolul precedentBudăi, despre creșterea pensiilor. „Nu a fost o promisiune, ci a fost o lege care avea anumiți pași”
Articolul următorClădirea nouă a liceului Tonitza, nefuncțională la 5 ani după finalizare