Sursa foto: G4 Media

Italia a anunțat că din 16 decembrie se vor impune noi condiții de intrare pe teritoriul țării. Astfel, călătorii proveniți din țările Uniunii Europene vor trebui să facă dovada unui test negativ antigen, nu mai vechi de 24 de ore sau PCR, valabil maxim 48 de ore.

Mai mult, persoanele nevaccinate vor intra în carantină pentru cinci zile, relatează Agerpres. Până acum, cetățenii UE puteau intra în Italia cu certificatul verde care atesta vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau un rezultat negativ la test.

Persoanele nevaccinate vor intra în carantină pentru cinci zile

De joi, 16 decembrie, persoanele care nu sunt imunizate împotriva noului coronavirus vor intra în carantină pentru cinci zile la sosire, în plus față de obligația de a prezenta un test negativ. Reamintim că persoanele care vin din afara Uniunii Europene erau deja plasate în carantină. Noile restricții au fost impuse din cauza răspândirii variantei sud-africane Omicron în toată Europa. Măsurile vor fi în vigoare între 16 decembrie 2021 și 31 ianuarie 2022.

Totodată, autoritățile au decis ca angajații din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă trebuie să fie vaccinați împotriva COVID-19. De asemenea, angajații din domeniul medical, cărora le era cerută vaccinarea obligatorie încă din aprilie, trebuie să facă o doză booster.

Persoanele care nu se conformează vor avea salariile suspendate și pot primi amendă în valoare de 1000 de euro. Reamintim că din 6 decembrie, guvernul a decis ca doar persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de COVID-19 au acces în restaurante, săli de cinema, cluburi și stadioane.

Mai mult, de joi va începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani în Italia. Marţi, autorităţile sanitare au raportat 20.700 de infectări noi şi 120 de decese.

Vaccinul va fi obligatoriu pentru toată populația în Austria

Din 1 februarie 2022, vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi obligatorie în Austria, fiind astfel prima țară din Europa în care se va implementa obligativitatea vaccinării. Cancelarul Austriei Alexander Schallenberg a precizat că este singurul mod în care vor reuși să învingă pandemia de coronavirus.

De asemenea, din 16 ianuarie 2022, persoanele de peste 60 de ani din Grecia care nu sunt vaccinate vor fi amendate cu 100 de euro pe lună. În Germania, parlamentarii dezbat legea privind vaccinarea obligatorie în rândul populației.

Turismul din Italia dă semne de revenire la normal

Articolul precedentUpdate.Un fost jurnalist a ajuns în cârje după vaccinul anti Covid. Acum se luptă să demonstreze diferența dintre ”tratament”și „recuperare medicală”
Articolul următorSimonis (PSD), despre buget: „Nu putem să pierdem nicio zi din acest calendar cu chestiuni politice”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.