Turismul din Italia dă semne de revenire la normal

Italia, cea mai vizitată țară din lume, este pe care de a-și recăpăta statutul pierdut în pandemie

Foto: Pixabay.com

Înainte de pandemia de Covid-19, Italia era, statistic vorbind, cea mai vizitată țară de pe Glob. Însă în ultima perioadă, trendul nu s-a mai păstrat, turismul italian suferind pierderi majore, din pricina restricțiilor impuse de pandemie. Cu toate astea, industria dă semne de revenire la normal perioadei ante-pandemice.

Turismul din Italia își revine

Noile ridicări de restricții par să aducă înapoi turiștii care, încet-încet, prind din nou curaj și-și rezervă călătorii în cele mai cunoscute regiuni din Italia. De menționat că Roma, capitala Italiei, rămâne încă destinația favorită pentru turiștii din întreaga lume. La mică distanță se află Veneția.

„Mi-a plăcut întotdeauna să călătoresc, încă de când eram mică, aşa că e foarte plăcut că am putut să plecăm… suntem din Statele Unite. Să plecăm din ţară şi să vizităm locuri noi”, a declarat Jennifer, o turistă din Statele Unite ale Americii, conform PRO TV.

Mai mult, în această perioadă, călătoriile cu autocarele supraetajate par să fie principala metodă de transport a turiștilor care vor să viziteze toate punctele de atracție ale Romei, într-un timp relativ scurt.

Potrivit sursei citate anterior, prețul acestor călătorii a scăzut acum, întrucât cererea este și ea mai mică, turiștii fiind încă reticenți, cu toate că situația este mult mai bună, comparativ cu vara lui 2020. „Ne lipsesc turiştii britanici, pentru că ei trebuie să stea în carantină, dar avem mulţi europeni, ei călătoresc întotdeauna. 99% dintre ei au Green Pass”, a declarat team leaderul unei companii de transport.

Massimo de Filippis, ghid turistic, relatează cum pandemia aproape i-a distrus cariera: „Am ajuns până în punctul în care, în februarie 2021, mă gândeam cât se poate de serios să plec din oraş. Acum nu mă pot plânge de situaţie dar, chiar şi aşa, am doar jumătate din clienţii pe care îi aveam în 2019”.

Citește și: Fiica unei consiliere PMP, găsită decedată în Londra

Articolul precedentCîmpeanu: „Școlile trebuie să se deschidă primele şi să se închidă ultimele”
Articolul următorExclusiv. Cum provoacă firma Supercom stări de rău populației. De ce miroase a ouă stricate-Document
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.