Supercom Aleea Sinaia Sect2, foto-arhivă Ziarul de Investigații

 „ Ăștia de la Supercom trimit numai rable ciuruite pe străzi!” , este exclamația unui bucureștean, însoțită de o fotografie în acest sens, din care rezultă urmele de gunoaie putrezite(n.r levigat) lăsate pe strada Teiul Doamnei nr 5-Sector 2.

Deși ne-a declarat că va trimite o echipă în teren, pentru a verifica cele sesizate de noi și pentru a aplica legea, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, încă nu ne-a trimis concluziile raportului de control. A primit și o solicitare în acest sens, în baza Legii 544/2001.

Firma de salubritate Supercom recunoaște că provoacă stări de rău populației. De ce miroase a ouă stricate -Document

Prin urmare, firma de salubritate Supercom este cunoscută în rândul bucureștenilor pentru modul defectuos în care colectează gunoaiele.

Într-un studiu de evaluare privind impactul asupra sănătății populației, aferent proiectului „Complex industrial pentru tratarea deșeurilor din comuna Găneasa-județul Ilfov, la cererea Direcției de Sănătate Publică(DSP), s-a constatat la factori de risc-mirosul dizgrațios al deșeurilor pe care le va trata și impactul asupra sănătății umane(foto)

Nasul uman este foarte sensibil la mirosul de ouă stricate al hidrogenului sulfurat. Mirosul poate genera greață, vomă, durere de cap, reducerea poftei de mâncare etc

Citește și: Bombă ecologică în Sectorul 2

Oficialii Supercom susțin pe hârtie că mirosul nu se va împrăștia în zona rezidențială, deoarece construcția este dotată cu filtre pentru reducerea acestora.

În fapt, filtrele de reducere a mirosurilor din zona de tratare a deșeurilor nu sunt soluția pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească, să nu capete infecții și să respire un aer greu, ci utilizarea exclusivă a mașinilor în perfectă stare de funcționare.

Supercom are de îndeplinit această sarcină, la cererea experților de mediu, pentru reducerea impactului negativ asupra sănătății populației.

Printre măsuri obligatorii, s-a dispus și stropirea drumurilor de acces în incinta șantierului, nu la momentul colectării deșeurilor, așa cum au fost surprinși angajații Supercom, inclusiv de cititori.

Complexul de tratare a deșeurilor pentru care Supercom a efectuat studiul de impact asupra sănătății ar avea o capacitate de 300 000 de t/an, pentru toate tipurile de deșeuri, mai puțin cele numit generic periculoase, din care fac parte și cele medicale.

Ce metodă are o firmă cu o capacitate de tratare a deșeurilor de 90 000 de t/an

Într-un alt studiu de impact asupra sănătății populației, pentru proiectul „Stație de Bio-Uscare, din comuna Dragomirești, județul Ilfov, desfășurat de Rom Waste Solutions SA, medicii de igienă publică au confirmat negru pe alb că obiectivele firmei, de a usca biodegradabil deșeurile care ajung la gropile de gunoi, pot reduce semnificativ disconfortul olfactiv.

În concluziile studiului, nu se găsesc măsuri obligatorii care țin de lipsa echipamentelor necesare, ci vizează sugestii, măsuri alternative pentru măsurarea poulării aerului, impactul olfactiv(foto)

Astfel, așteptăm cu interes răspuns scris al Gărzii de Mediu, câtă vreme este vorba despre sănătatea publică, nu doar de metode tehnice eșuate ale firmelor de salubrizare.

Articolul precedentTurismul din Italia dă semne de revenire la normal
Articolul următorPreotul Francis Doboș: ”Nu mai fumați iarba hipsterismului ideologic”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”