VIDEO – Bombă ecologică în Sectorul 2. Gunoaie fermentate, din plin pe străzi. Ce măsuri trebuie să ia Garda de Mediu

Bucureștiul a devenit o bombă ecologică. Gunoaiele nu sunt ridicate corespunzător, iar asta dăunează grav sănătății populației, mai ales că favorizează înmulțirea șobolanilor

Supercom Aleea Sinaia Sect2, foto-arhivă Ziarul de Investigații

Pe străzile din București, (Sector 2) a fost surprins modul total necorespunzător în care se ridicau gunoaiele. La ora prânzului, angajații firmei Supercom SA urcau containerele în mașina de transport din care se scurgea lichidul fermentat al gunoaielor putrezite din plin, direct pe stradă(n.r. levigat). Locuitorii din acest sector știu cel mai bine ce miros degajă acesta, iar comisarii de mediu cât de nociv este pentru sănătatea noastră, dar și pentru mediu. În zadar, au încercat angajații firmei de salubritate să înlăture cu mătura lichidul dezgustător din mașinile de transport. Rezultatul a fost invers: l-au împrăștiat și mai mult pe stradă, a ajuns pe încălțările noastre, pe roțile autoturismelor. Asta înseamnă milioane de bacterii în câteva secunde.

Contactat de Ziarul de Investigații, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a declarat: „Nu este normal ca levigatul(urmele gunoaielor putrezite) să ajungă pe străzi. O echipă a instituției se va deplasa în teren și va aplica legea, dacă va constata nereguli în colectarea deșeurilor.

Noi am mai dat amenzi pentru levigat, chiar în sectorul 1”, a menționat Octavian Berceanu, pentru Ziarul de Investigații(zin.ro)

Gunoaie fermentate, din plin pe străzile din București. De ce poate ajunge levigatul în mașinile firmelor de salubritate

Levigatul, acest lichid nociv, rezultat din fermentarea gunoaielor poate ajunge în mașinile firmelor de salubritate, dacă se colectează mai mult gunoi decât are firma capacitatea de a composta. Practic, firma care s-a angajat în colectarea gunoaielor ar trebui să se asigure periodic, că nu are stația de epurare afectată.

Ziarul de Investigații așteaptă rezultatele controlului din teren, dar mai ales localnicii, cei care se plâng des de mirosul greu de ignorat.

Excesul de levigat poate avea și consecințe economice, mai ales pe piața imobiliară. Agenții imobiliari spun că prețul locuințelor este influențat mult de curățenia din zonă, iar pe viitor nimeni nu va dori să se mute într-un loc irespirabil.

Reprezentanții Supercom SA nu au putut fi contactați până la postarea acestei informații.

Articolul precedentGeorge Stângă, liberalul gălățean care „se gudura” pe lângă ministrul Drulă, îi oferă susținere deplină lui Cîțu
Articolul următorDomenico Paviglianiti, cunoscut drept „Capo di tutti capi”, a fost arestat în Spania
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”