Gunoi sectorul 1 - Foto zin.ro -

440.000 lei este valoarea amenzilor date de Garda Națională de Mediu primăriilor de sector în urma verificărilor privind salubrizarea Bucureștiului. 

Conform anunțului făcut de reprezentanții GNM, Primăria Sectorului 1 a fost amendată cu 160.000 de lei pentru că nu a luat măsurile de salubrizare în sector şi nu a prezentat documente privind respectarea legislaţiei de mediu, iar compania Romprest a primit o sancțiune de 70.000 de lei pentru că nu a respectat condiţiile impuse de autorizaţia de mediu. 

Și Primăria Sectorului 6 a primit o amendă de 50.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind salubrizarea amplasamentului şi neamenajarea spaţiilor verzi.

Controlul a avut loc în perioada 2-15 iunie, iar comisarii au verificat modul în care primăriile de sector din municipiul Bucureşti şi societăţile de salubritate cu care acestea au încheiate contracte au asigurat curățenia în Capitală. 



Patru operatori de salubritate au primit amenzi pentru lipsa autorizaţiilor de mediu sau pentru nerespectarea prevederilor acestora.  Două primării de sector au primit amenzi pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția mediului. Mai mult, activitatea operatorilor din sectoarele 3 și 4 a fost suspendată.

Cât despre rezolvarea problemei gunoiului din Capitală, reprezentanții Gărzii de Mediu consideră că una dintre soluții o reprezintă implementarea sistemului care are la bază principiul „Plăteşte pentru cât arunci”.

Articolul precedentUn ciclon va ajunge în România. ANM anunță zonele afectate
Articolul următorCîțu: „Există un plan de închidere treptată a minelor până în 2030”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...