Un ciclon va ajunge în România. ANM anunță zonele afectate

Ploi deosebit de abundente și vânt puternic în zona de est a țării, ANM nu exclude codul roșu

Un ciclon ce se formează în Marea Neagră va ajunge în acastă noapte în România, și va aduce ploi deosebit de abundente și vânt puternic în zona de est a țării: partea de est a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei, relatează Antena 3.

Elena Mateescu, directorul ANM a precizat la Antena 3 că nivelul precipitațiilor va fi peste cel normal, în special pentru zona Dobrogei, o zonă cunoscută ca fiind una ceva mai secetoasă.

„Este posibil ca jumătatea estică și partea de sud-est a țării, mă refer aici la partea de est a Munteniei, Dobrogea, sudul Moldovei, să fie cele mai afectate, mai ales începând de joi noaptea și pe parcursul zilei de vineri, de cantități de precipitații mai importante și să discutăm pe parcursul perioadelor cu precipitații, care să depășească la nivel local 30-50 de litri pe metru pătrat, și de intensificări ale vântului cu viteze de 45 – 55 de kilometri pe oră, să vorbim de vijelii și izolat căderi de grindină. Și dacă până în prezent, făcând o analiză a ceea ce s-a întâmplat în partea de sud-est a țării în prima jumătate a lunii iunie, aduce pentru zona Dobrogei o depășire a cantității medii multi-anuale de precipitații, până în prezent fiind a cincea lună iunie cea mai ploioasă pentru această regiune a țării care practic în mod obișnuit Dobrogea suferea de lipsa apei. În anul anterior Dobrogea a înregistrat cel mai secetos an din istoria măsurătorilor meteorologice”, a spus Elena Mateescu.

Avertizarea ANM pentru intervalul 17 iunie, ora 21.00, și 18 iunie, ora 12.00.

Totodată, aceasta nu a exclus, ca în funcție de evoluția fenomenelor meteo să fie emis și codul roșu pentru zonele vizate. În acest moment, se menține avertizarea de cod galben pentru județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila și Galați.  

COD ROŞU de vreme rea în Prahova, Dâmbovița și Ilfov!

Articolul precedentFostul director adjunct al DGIA, acuzat că a furat bani din fondul de război, a fost trimis în judecată. Generalul pensionar este în continuare arestat preventiv
Articolul următorAmenzi de la Garda de Mediu pentru primăriile de sector!