petrica paraschiv arestat

Patru acuzații pentru Iulian Cristian Gherghe, fostul director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării, acuzat că a furat bani din fondul de război.

Acesta a fost trimis în judecată în stare de arest pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals, acuzațiile având legătură cu sustragerea, în 2018, a aproape 180.000 de dolari din conturile instituției, bani din care și-a cumpărat un teren, pe care și-a construit o casă.

Se pare că generalul care s-a pensionat la scurt timp după ce au început cercetările ar fi recunoscut că a subtilizat banii, însă a motivat că era de fapt un împrumut. De altfel, din ce comunică procurorii, în timpul anchetei prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Chiar și în aceste condiții, fostul adjunct al DGIA, arestat încă din martie, rămâne pentru o vreme cu cătușe, ultima dată măsura preventivă fiindu-i prelungită în luna mai. Conform deciziei Curții Militare de Apel Bucureşti, Gherghe dorea ca măsura arestării preventive să fie înlocuită cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestului la domiciliu.

În fapt, s-a reținut că, la data de 27.11.2018, inculpatul Gherghe Iulian Cristian- care avea calitatea de locțiitor al șefului DGIA, și-a însușit, fără drept, suma de 179.470 USD din fondurile ce aparțin acestei structuri militare, scop în care a falsificat și folosit mai multe înscrisuri oficiale. Prejudiciul material cauzat a fost reparat în întregime în cursul urmăririi, de către inculpat, prin restituirea sumei sustrase”, au precizat procurorii militari.

Articolul precedentMinistrul Sănătății: „E dreptul pacientului să ceară testarea gratuită”
Articolul următorUn ciclon va ajunge în România. ANM anunță zonele afectate