Alfred Simonis (captură video)

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a anunțat că Guvernul Ciucă va trimite proiectul bugetului pentru 2022 la Parlament, astfel încât până se intră în vacanța de iarnă acesta să fie și aprobat.

De altfel, în urmă cu două zile, Simonis preciza că, deși este dorit de toată lumea, acesta are șanse reduse de a ajunge în plen și a fi votat până la finalul anului. Motivul invocat de Simonis era referitor la faptul că în actualul guvern există două noi portofolii care încă nu aveau Hotărârile de Guvern privind organizarea, şi astfel nici nu îşi pot face fila de buget.

„Având în vedere că săptămâna viitoare e ultima săptămână de lucru a acestei legislaturi şi având în vedere că Guvernul a anunţat că va veni bugetul în 20 şi avem, până în 24 decembrie, 4 zile în care trebuie să dezbatem bugetul în toate comisiile şi apoi în plen, nu putem să pierdem nicio zi din acest calendar cu chestiuni politice. Ştiţi foarte bine că în mod normal avem un calendar de o săptămână pentru aşa ceva, minim, deci va trebui să ne încadrăm în 4 zile”, a declarat Alfred Simonis la Palatul Parlamentului.

Acesta a adăugat că în cazul în care bugetul ajunge în Parlament lunea viitoare, până marţi, în jurul prânzului, trebuie depuse toate amendamentele la Comisiile de buget-finanţe.

„În 22 decembrie, dimineaţă, să începem dezbaterile în plen şi 22, 23 şi dacă e nevoie şi 24 să aprobăm bugetul, ceea ce cred că totuşi e complicat de făcut. La buget sunt mii de amendamente care trebuie dezbătute. Dacă nu se reuşeşte închiderea acestuia până pe 20 decembrie, există posibilitatea să fie dezbătut între Crăciun şi Revelion, ori în ianuarie, în sesiune extraordinară”, a afirmat liderul deputaților social democrați.

Reamintim că bugetul pentru acest an a fost votat și adoptat în 2 martie 2021, cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă”, la mai bine de două luni de la învestirea Guvernului Cîțu. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 8 martie 2021.  

Cîțu: „Am discutat pe scheletul bugetului”

Articolul precedentItalia impune test negativ obligatoriu pentru toţi călătorii care sosesc din UE
Articolul următorScandalul care te face cunoscut